Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
Sok vásárló cinikus becsapásnak tartja az ünnepek előtti akcióáradatot. Lehet, hogy egy-két napig, hétig olcsóbb valamelyik hústermék, de az általános élelmiszerdrágulás aligha kerülhető el. Papp József, az egyik kaposvári üzlet tulajdonosa szerint megindult a folyamat. Csak az utóbbi három hét során 6-8 százalékkal nőtt a parizer, a kenőmájas, az olasz és a szalámik ára.
"Már most horror árak vannak az élelmiszerpiacon, de nyilván a termelőknek is meg kell élniük valamiből" - emelte ki Mezey István, a kaposvári Kaffka Kft. ügyvezető igazgatója. - Ha Magyarországon 2000 euró lenne az átlagkereset, akkor aligha lenne gondja a kereskedőknek. Csakhogy keveset keresnek az emberek, különösen Somogyban, a havi fix kiadások viszont megállíthatatlanul emelkednek. A forgalmon ez tökéletesen látszik: sertésből elsősorban a húsos csontot, a lapockát, császárszélt és a császárvéget kérik a vásárlók. A comb, a karaj, akárcsak a csirkemell prémium termékké vált, amit néhány éve még könnyedén megengedhettek maguknak a vevők. Elképzelhető, hogy januártól további sertés- és baromfihús-drágulás lesz, fogalmam sincs, hogy azután mi lesz.
A KSH adatai szerint az első három negyedévben 10,9 százalékkal nőtt az agrártermékek termelői árszintje. Szeptemberig - az előző év hasonló időszakához képest - 25,7 százalékkal emelkedett a vágósertések értékesítési átlagára.