Fórián Zoltán vezeti az Erste Bank agrárközpontját

agrarszektor.hu
Két év alatt csaknem 60 százalékkal nőtt az Erste Bank agrárhitel-állománya. Október 9-től Fórián Zoltán vezeti a bank megújított Agrár Kompetencia Központját.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Megújította Agrár Kompetencia Központját az Erste Bank. A pénzintézet közleménye szerint a központot október 9-től Fórián Zoltán vezeti, aki korábban a Takarékbank Agrár Központjában dolgozott.

Nem kérdőjelezhető meg, hogy át kell térni a precíziós gazdálkodásra, a kérdés inkább az, ki, mikor szánja el erre magát - mondta Fórián Zoltán a bank bikali agrárfórumán. Mivel az Európai Unió következő pénzügyi-kifizetési ciklusában a környezetgazdálkodás mellett éppen a precíziós gazdálkodás lesz az egyik preferált terület, az ilyen irányú fejlesztéseket a támogatási rendszer is motiválni fogja.

A precíziós gazdálkodás nemcsak a nagy agrárvállalatok lehetősége, ugyanakkor nem térül meg mindenkinek - fejtette ki Gór Arnold, a bank agrárszakértője. Kifizetődőbb lehet intenzív, koncentrált termelés és magasabb hozzáadott értéknél, mint amilyen például a kertészet és az állattenyésztés.

A precíziós gazdálkodás kiválthat emberi munkát, segíthet döntéseket hozni, ellenben nem alkalmas a szaktudás kiváltására, ezért bevezetéséhez előzetes konzultációra, működtetéséhez pedig folyamatos szaktanácsadásra van szükség. Gór Arnold a precíziós gazdálkodás további terjedésére számít, mivel ez versenyelőnyt ad azoknak, akik képesek beruházni akár saját erőből, akár a mostani kamatkörnyezetben kedvező hitelekkel.

Szerdahelyi Róbert, az Erste Bank kkv igazgatója szerint a pénzintézet jelentősen növelte agrárhitel-portfólióját. A hitelállomány e szegmensben két év alatt csaknem 60 százalékkal nőtt.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?