Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
Összetett, kihívásokkal teli, de sikeres év volt a 2019-es év a Borsodi Sörgyár számára a vállalat legfrissebb fenntarthatósági jelentése alapján. Magyarország egyik legnagyobb sörgyártója a korábbi évek trendjével összhangban fejlődő piacon tudta erősíteni jelenlétét, mintegy 10%-kal 44,6 milliárd forintra növelte nettó éves árbevételét, miközben fenntarthatósági céljait sem tévesztette szem elől.
Vuleta Zsolt, a Borsodi Sörgyár ügyvezetője és kereskedelmi igazgatója a fenntarthatóság kapcsán elmondta, hogy a Borsodinál hisznek abban, hogy a siker és az eredményesség több, mint a pénzügyi eredmények kedvező alakulása. Az ügyvezető úgy gondolja, hogy akkor lehet egy vállalat hosszú távon is sikeres, ha mind társadalmi, mind környezeti szempontból fenntarthatóan működik. Ezért büszke arra, hogy a 2019-ben elért jó üzleti eredmények mellett a munkatársai több mint 1000 órát fordítottak önkéntes munkára, ezzel is hozzájárulva a hátterüket biztosító közösségek működéshez.
A Borsodi Sörgyár a Molson Coors csoport tagjaként az "Our Imprint" programmal átfogó stratégiát dolgozott ki a 2025-ig tartó időszakra, amely három alappillérre épül:
- a felelősségteljes frissítésre,
- a környezettudatos gyártásra
- és a közösségekkel való együttműködés fontosságára épít.
A felelős frissítés jegyében a Borsodi kiemelt figyelmet fordít a minőségi sörök gyártásra, valamint a felelős fogyasztására. A bőcsi üzem minőségellenőrzőinek munkáját a Molson Coors vállalatcsoport olyannyira elismeri, hogy központi laboratóriumként 15 ország mintegy 40 termékének minőségét ellenőrzik a borsodi üzemben.
A környezettudatos gyártás érdekében a Borsodi Sörgyár 2019-ben is folytatta a gyártósorai megújítását. A folyamat első lépéseként 2018-ban új palackfejtőgépet állítottak szolgálatba, tavaly pedig üzembe helyezték a bőcsi üzem második doboztöltő gépsorát. Az új, korszerű berendezésnek köszönhetően az üzemi hőfelhasználást 50%-kal, a vízfelhasználást 90%-kal csökkentheti hosszú távon a sörgyártó. A gyártósorok megújítása 2020-ban is folytatódik, emellett a hatékonyság további fejlesztése érdekében a Borsodi Sörgyár egy új, hároméves tervet is életbe léptetett World Class Supply Chain 2.0 néven.
Az üzemfejlesztésnek és a hatékonyságnövelő lépéseknek is köszönhetően a bőcsi üzemben 2019-ben csökkent a hőenergia felhasználás, valamint továbbra is zéró tonna az üzem által termelt gyártási hulladék. A Borsodi Sörgyár célja, hogy hosszú távon geotermikus és napelemes - megújuló energiaforrásokat telepítsenek a telephelyen, ezzel is csökkentve a sörgyár környezetre gyakorolt hatását.
Szilva János, a Borsodi Sörgyár gyárigazgatója igazgatója kiemelte, hogy a sörfőzés során felhasznált alapanyagok, az energiahatékonyság, valamint a felelős fogyasztás mellett a társaság munkavállalói és a vállalatot támogató közösségek egyaránt fontos szerepet töltenek be a sörgyár életében. Az ott főzött sörök olyan elhivatott emberek munkájának köszönhetően készülnek és jutnak el a fogyasztókhoz, akik abban is nagy szerepet vállalnak, hogy a Borsodi Sörgyár egyre jobbá váljon. Ezért kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy dolgozóikat, valamint a közösségeket is támogatni tudják, jelentette ki Szilva János.
A Borsodi Sörgyár dolgozói 2019-ben, minden eddiginél többet, összesen több mint 1000 órát töltöttek önkéntes munkával, melyet a fenttarthatósági célkitűzések közösen alkotunk pillérének keretében tettek. Így többek között felújították a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház kertjének egy részét 3 millió forint értékben.
Besze Ágnes, a Borsodi Sörgyár jogi és vállalati kapcsolatok igazgatója a szeptembert összegezve elmondta, hogy az idei fenntarthatósági hónapot rendhagyó módon tartották meg. Ennek keretében, a felelős frissítés jegyében egy online, interaktív beszélgetés keretében kérdezhették a kollegák Győrfi Pált, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjét a felelős alkoholfogyasztásról, valamint a koronavírus megelőzésével kapcsolatban. A közös alkotás keretében ezúttal közvetlen környezetükben, a gyár területén több mint 30 lelkes, önkéntes kolléga tisztította meg az üzem külterületét. A környezettudatosan gyártás alapelv mentén a fenntarthatósági hónap pedig remek alkalom arra, hogy az elmúlt időszakot értékelve büszkén osszák meg eredményeiket a 2019-es fenntarthatósági jelentésük kiadásával, jelentette ki Besze Ágnes.