Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
A fejlesztés során új üzem- és raktárépület kivitelezésére, valamint új baconszeletelő és sütő gépsorok, szalonnaprés, anyagmozgató gépek és levegőtisztító berendezés beszerzésére került sor. A kapacitásbővítések eredményeképpen a szeletelt bacontermékek kibocsátása összesen 120%-kal, a sült bacontermékeké 100%-kal nőtt. A fejlesztések hatására csökkent az üzem környezeti terhelésének mértéke.
A vállalat a beruházások megvalósításához összesen több mint 3,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A Tamási-Hús Kft. a Vidékfejlesztési Program - Élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztése támogatási konstrukció keretében a 700 millió forintot meghaladó támogatással további 1,7 milliárd forint értékű kapacitásfejlesztést is megvalósított telephelyén. Az új beruházás keretében 2023 októberéig új gépház építése, crispy bacon és a tepertőgyártáshoz szükséges berendezések fejlesztése fog megvalósulni.
A termelő üzem 2005-ben épült és a 2007-es év elején kezdte meg a termelő tevékenységét. Kezdetektől fogva dinamikusan fejlődött, árbevétele és a munkahelyek száma évről évre növekedett. 2021-es évben 23,94 milliárd forint árbevételt ért el és 379 főt foglalkoztatott. Termelésének 60%-át exportálja a világ számos országába. A bacon termékek előállításában hazai és nemzetközi viszonylatban is piacvezetőnek számít.
A 2018-ban megindított beruházási folyamat célja a termelési kapacitás bővítése és új munkahelyek teremtése. A fejlesztés előtt a termelés 4.673 m2-en zajlott és nem rendelkezett a vállalat megfelelő tárolókapacitással. A fejlesztések eredményeképpen 4.783 m2 raktár, 12.577 m2 gyártócsarnok épült. Folyamatban van a 806 m2-es gépház kivitelezése. Két új baconszalonna szeletelő és négy baconszalonna sütővonal, crispy- és tepertősütő gyártósor kezdi meg működését a hozzá kapcsolódó csomagoló berendezésekkel együtt. A biológia szennyvíztisztító, a gyártási hulladékok és a csomagolóanyagok mennyiségének csökkentése, a melléktermékek másodlagos hasznosítása révén jelentősen csökken a környezeti terhelés.
A Tamási-Hús Kft. kapacitás bővítése 255 új munkahelyet teremt. Ennek 90%-a szakképzettséget nem igénylő munkakör, amely lehetőséget teremt a munkaerő piaci szempontból hátrányos helyzetű munkavállalók elhelyezkedésére. A vállalat nem mellesleg folyamatosan biztosítja munkavállalói számára a belső- és a szakmát nyújtó külső képzési lehetőségeket.