Megszületett a nagy megegyezés az olasz kormány és a tüntető gazdák között

Megszületett a nagy megegyezés az olasz kormány és a tüntető gazdák között

agrarszektor.hu
Az olasz kormány két évre eltörölte az agrárjövedelmekre kivetett mezőgazdasági jövedelemadót (Irpef) a 10 ezer euró alatti árbevétellel rendelkező gazdaságok esetében. Emellett hat hónappal elhalasztották a mezőgazdasági gépek biztosítási kötelezettségét is.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Olaszországban a keddről szerdára virradó éjszaka zöld utat kapott a kormány módosító javaslata a mezőgazdasági jövedelemadó (Irpef) két évre történő csökkentéséről, amely 10 ezer eurós árbevételig mentesíti az adó alól a mezőgazdaságból származó jövedelmeket, illetve 50%-kal csökkenti a fizetendő összeget a 10-15 ezer euró közötti sáv esetében - írta meg a FruitVeB. A kormány által benyújtott úgynevezett Milleproroghe rendelet módosítását a költségvetési és alkotmányügyi bizottságok hagyták jóvá. A Giancarlo Giorgetti gazdasági miniszter által aláírt módosítás két évre szól. Ez a két évre tervezett Irpef-csökkentés 220,1 millió euróba kerül a 2025-ös és 130,3 millió euróba a 2026-os költségvetési évben.

Egy további rendeletmódosítás előírja a kerekes vagy lánctalpas mezőgazdasági gépek biztosítási kötelezettségének hat hónappal, 2024. június 30-ig történő elhalasztását. A kötelezettség csak akkor marad fenn, ha a traktorokat közutakon használják. Francesco Lollobrigida olasz agrárminiszter úgy kommentálta a módosításokat, hogy

a mezőgazdasági jövedelemadó alóli kétéves mentesség újabb tanújele a Meloni-kormány gazdák iránti elkötelezettségének.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?