Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
2018-ban összesen 15,2 millió tonna baromfihúst állítottak elő a termelők az Európai Unióban (EU), ami a 2010-es adatokhoz képest mintegy 3,2 millió tonnás növekedést jelent - derül ki az Eurostat adataiból. Mindössze hat tagállam adta az unió baromfihús-termelésének mintegy 70 százalékát: Lengyelország (16,8 százalék), az Egyesült Királyság (12,9 százalék), Franciaország (11,4 százalék), Spanyolország (10,7 százalék), Németország (10,4 százalék) és Olaszország (8,5 százalék). Magyarország is szerepel a legtöbb baromfihúst termelő uniós országok listáján, Olaszország után ugyanis a hetedik helyen áll 3,5 százalékkal.
2017-ben mintegy 15 millió tonna baromfihúst termeltek az unióban, ami jóval több volt, mint a 2016-os mennyiség, 2010-hez képest pedig 3 millió tonnával többet jelentett, és 25 százalékos növekedésnek felelt meg. 2017-ben az EU baromfitermelésének kétharmada hat tagállamra koncentrálódótt: Lengyelország (15,6 százalék), az Egyesült Királyság (12,1 százalék), Franciaország (11 százalék), Spanyolország (10,2 százalék), Németország (10,1 százalék) és Olaszország (8,8 százalék).