Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
A pálinkavédjegy rendszer lényege, hogy a matricával ellátott palackokban - laboratóriumi és érzékszervi vizsgálatok nyomán - garantáltan olyan ital található, amely megfelel az előírt minőségi követelményeknek. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a matricás pálinkák a rangos versenyeken ezüst- vagy aranyérmés minősítést kapnának. 2012 ősze óta tizennégy gyártó hatvankét pálinkája kapott jogosultságot a védjegyhasználatra.
A rendszer két alappillére a laboratóriumi és az érzékszervi vizsgálat. A laboratóriumi vizsgálatoknál többek között az alkohol-, a metanol- és a hidrogén-cianid-tartalmat mérik, de a csonthéjas gyümölcsből származó pálinkáknál az élelmiszerbiztonság érdekében az etil-karbamátot is figyelhetik. Érzékszervi bírálatkor a Pálinka Nemzeti Tanács nyilvántartásában szereplő szakértők minősítik a pálinkákat. Emellett a védjegyet elnyert pálinkák 20 százalékát évente újra ellenőrzik.
A matricával ellátott pálinkák a www.palinkavedjegy.hu honlapon nyomon követhetők. A védjegymatricán található sorszám alapján megtalálhatók a pálinkák és a főzdék főbb jellemzői, illetve a gyártási eljárások is.