2024. november 21. csütörtök Olivér

Kezdődik a nagy verseny: összecsapnak a mesterszakácsok

agrarszektor.hu
Ma kezdődik a világ legrangosabb gasztroversenyének tartott Bocuse d'Or döntője Lyonban. Huszonnégyen indulnak a világ legjobb szakácsa címért, köztük egy magyar versenyző is, az Európa-bajnok Széll Tamás. A magyar gasztronómiának azonban nem csak emiatt óriási lehetőség ez a verseny: világszínvonalú hazai alapanyagok is bemutatkoznak a VIP-szekcióban.

Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!

Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Bár a versenynapok január 24-én és 25-én lesznek, Lyonban már hetek óta minden a 2017-es Bocuse d'Or döntőről szól. Az Európa-bajnok Széll Tamás és csapata az első napon mutathatja be tudását. Már nyár vége óta készülnek a döntőre: hetente háromszor főzték meg a két fogást, hogy a legtökéletesebb verzióval szerepeljenek a megmérettetésen, ahol kiváló magyar alapanyagokból sem lesz hiány.

Széll Tamás az európai döntőben tavaly májusban (Fotó: Kovács Tamás, MTI)

A tokaji fontos szerephez jut

A magyar csapat versenyfogásaiban a nemzeti sajátosságok is feltűnnek

 - mondta nemrég Szulló Szabina másodcoach az MTI kérdésére. Szulló tartja a kapcsolatot a mintegy harminc beszállítóval, és elárulta, hogy többféle savanyítást is felhasználnak majd az ételek elkészítésekor.

Az alapanyagok között szerepel a tokaji bor, a tokaji ecet, a magyar erdei gombák és a dió,

ráadásul még a felhasznált tálak formaterve is visszaadja a magyar jelleget.

Világszínvonalú magyar alapanyagok

A döntő ideje alatt a VIP-szekcióban bemutatkozhatnak a legjobb minőségű magyar élelmiszerek. Elsősorban aranyszalagos élelmiszereket vittek Lyonba, vagyis olyan termelők alapanyagait és termékeit, akik világszínvonalat képviselnek.

Kiemelt szerepet kap a furmint, a mangalica, a libamáj, a magyar lekvár, méz, bárányhús,

és a legfontosabb magyarországi fajtákból készült borokat és pezsgőket is mind meg lehet kóstolni. Olyan neves séfek kóstoltatnak majd, mint Bíró Lajos (Bock Bisztró), Kanász László (Arany kaviár), Jahni László (Kistücsök), Pohner Ádám és Szulló Szabina Onyx). Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök tulajdonosa a Somogy TV-nek elmondta:

naponta háromszor két óra kóstoltatás lesz, és rengeteg magyar bor és alapanyag jelenik majd meg a kiállításon.

Az étterem tulajdonosa és dolgozói szerint a magyarok presztizsét emeli, hogy a világ legnevesebb szakemberei, gasztrobloggerei és újságírói előtt is bemutakozhatnak ezek a termékek.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Állattenyésztés

Ki szeretne drágább csirkét venni?

A broilercsirkék tartása drámai fejlődésen ment keresztül, jelenleg azonban egyre növekvő ellenérzéseket vált ki a társadalomban.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Kistermelőknek és fiatal gazdáknak most 50% kedvezménnyel! Decemberben ismét Agrárszektor konferencia!
EZT OLVASTAD MÁR?