Aki szereti a halat, annak van egy jó hírünk

Aki szereti a halat, annak van egy jó hírünk

MTI
Különleges halételekkel, zenei és táncelőadásokkal, családi programokkal is várják az érdeklődőket október 11. és 13. között a Halfesztiválon Siófokon. A Balaton-parti város központjában tizenegyedik alkalommal megrendezendő esemény gasztrokínálatából szakmai zsűri választja ki 2024 legjobb halas street foodját, amelyet bárki megkóstolhat.

A szervezők közölték: a fesztivál rendezvényei között lesz főzőverseny és fish food főzőverseny Halpiknik, illetve Halánkságok néven, tartanak gólyalábas, balett-, valamint versenytánc-előadást, sólymászbemutatót, interaktív halas foglalkozást. A vendégeket olyan neves együttesek is szórakoztatják, mint a Neoton Familia Sztárjai, a Wellhello és a Dunakeszi Szimfonikus zenekarral fellépő Leander Szimfonik - tették hozzá.

A siófoki Halfesztivált 2013-ban a korábbi tojásfesztiválok sikerein felbuzdulva hívták életre. Az egy évtizeden át évente megrendezett, mára megszűnt tojásfesztivál ugyanis bizonyította, Siófokon nemcsak nyári, hanem őszi rendezvények iránt is van igény. A város a témájában autentikusabb halfesztivállal hagyományt kívánt teremteni, célja a Balaton és a hal népszerűsítése.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. szeptember 28. 14:31