Aki szereti a halat, annak van egy jó hírünk
Halfesztivált rendeznek Siófokon – halételek, főzőverseny és szórakoztató programok is várják az érdeklődőket.
Halfesztivált rendeznek Siófokon – halételek, főzőverseny és szórakoztató programok is várják az érdeklődőket.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal nem javasolja a Sajóból kifogott halak fogyasztását.
A nagy forróság miatt brutális oxigénhiány alakult ki, és kóros iszapgáz szabadult fel a halastavakban.
A feldolgozott halak szempontjából az afrikai harcsát keresik leginkább a magyar vásárlók.
Az új MAHOP Plusz program a következő években összesen 53,9 millió eurónyi, azaz kb. 20 milliárd forintnyi forrást biztosít a halágazat számára 2027-ig.
Az elmúlt ötven év leggyorsabban növekvő mezőgazdasági ága lett az akvakultúra, amelyben van még potenciál a FAO közlése szerint.
Idén karácsonykor is érdemes a hazai termelésű édesvízi halat választania a lakosságnak.
Idén is kiváló minőségű, hazai termelésű hal kerülhet a magyarok karácsonyi asztalára.
Bőséges halkínálattal találkozhatnak a vásárlók karácsonykor, a csapadékos időjárás és az olcsóbb takarmány jót tett a halgazdaságoknak.
Akár több tízezer forintot is megkereshet egy nap alatt az, akit felvesznek halpucolónak.
Az idei évi pozitív hatásoknak köszönhetően a karácsonyi hal ára mérséklődhet a tavalyi árakhoz képest.
Spanyolországban az élelmiszerek drágulása miatt átalakulóban van a fogyasztás szerkezete.
A magyar haltermelők a kedvező körülményekre való tekintettel nem emelnek árat idén karácsonykor.
A számítások szerint a kormoránok annyi halat pusztítanak el a hazai vizekben, mint amennyi a horgászok zsákmánya, 4,5-5 ezer tonnát.
Hét év után lezárult a „Kapj rá!” nevű halfogyasztást ösztönző projekt Magyarországon.
Rendkívül nehéz év volt a 2022-es a magyar halágazatban, és ez a termelési eredményeken is meglátszik. A problémák nem tűntek el, de idén jobb év lehet.
Közös erővel lépnek fel a magyar halágazat erősítéséért és a halfogyasztás népszerűsítéséért.
A magyar külkereskedelem a haltermékek esetében megosztó képet mutat, az export mennyisége alacsony, de az import folyamatosan növekszik.
Több tíz tonna, feldolgozott, illetve élő halat szállítanak a boltokba ezekben a napokban a hortobágyi halgazdaság telelőtavaiból.
A hazai haltermelésben a ponty a meghatározó faj, az intenzív akvakultúrában termelt étkezési hal 94 százalékát azonban egy másik faj teszi ki.
A fenntarthatóság, az állatjólét és az egészséges életmód is egyre fontosabb szempont a fogyasztóknak.
Amit korábban hulladéknak hívtunk, arra másodlagos nyersanyagként kell tekinteni.
A broilercsirkék tartása drámai fejlődésen ment keresztül, jelenleg azonban egyre növekvő ellenérzéseket vált ki a társadalomban.
December 3-5. között rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát Siófokon.
A folyamatos megújulás, a mindenkori piac követelményeihez alkalmazkodó hatékony válaszadás az agrárium elsődleges feladata lesz a jövőben.
A mezőgazdasági igényekre szabott vállalatirányítási rendszerek az agrárcégek legjobb eszközei lehetnek arra, hogy megőrizzék és növeljék versenyképességüket.