Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
Az Aegon biztosítótársaság immár hatodik alkalommal elkészített egészségügyi és életbiztosítási témájú tanulmánya szerint a spanyol fogyasztók 49%-a véli úgy, hogy az élelmiszerárak általános emelkedése megváltoztatta étkezési és vásárlási szokásaikat. A jelentésből kiderül, hogy a spanyolok kizártak étrendjükből bizonyos friss élelmiszereket, leginkább a halat, a húst és a gyümölcsféléket - írta meg a FruitVeB.
A megkérdezettek 45%-a állította, hogy az emelkedő árak miatt felhagyott bizonyos élelmiszerek fogyasztásával. A kategóriákat tekintve a halfélék volt a legelső olyan élelmiszertípus, amelyről a fogyasztók lemondtak (52,5%), ezt követte a hús (34,9%), a harmadik helyen pedig a gyümölcsök állnak 18,1%-kal (de a zöldségféléknél is 8,2% ez az arány). A kirajzolódó kép arra a szomorú összefüggésre világít rá, hogy a spanyolok bevásárlókocsijukba a tápanyagokban gazdag és jelentős tápértékű alapvető élelmiszerek helyett feldolgozott és kevésbé friss élelmiszereket kezdtek el beválogatni.
A kutatás által szolgáltatott adatok klaszter-elemzéséből kiderül, hogy a nők azok, akik a legtöbbször lemondtak bizonyos élelmiszerek fogyasztásáról (49,1%), szemben a férfiak 41%-ával, és az egyes típusú élelmiszerekről lemondó népesség aránya a 18-25 év közötti fiatalok (61,7%) és a 26-40 év közöttiek (48,8%) körében is egyre növekszik. A helyzet tovább romlik, ha figyelembe vesszük azokat a spanyolokat, akik elvesztették a munkájukat (67%), illetve azokat, akik úgy érzik, hogy romlott a gazdasági helyzetük (62,1%).