JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!
Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!
Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!
Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
Az alacsony kalóriatartalmú édesítőszerek segítséget nyújthatnak a testsúly karbantartásában, amikor cukor helyett, az egészséges táplálkozás és életmód részeként használják - szögezi le a Nemzetközi Édesítőszer Szövetség (ISA) állásfoglalása. Egy új kanadai kutatás következtetéseit kívánják ezzel megcáfolni, amely szerint a mesterséges édesítőszerek hosszú távon kapcsolatba hozhatók az elhízás, a cukorbetegség, a magas vérnyomás és a szívbetegségek kockázatának növekedésével.
A kanadai megfigyeléses vizsgálat - az ISA véleménye szerint - tévesen jutott arra a következtetésre, hogy a túlsúlyos vagy elhízott emberek, cukorbetegséggel, vagy más, az elhízás következtében kialakuló egészségügyi problémával élő személyek gyakrabban fogyasztanak alacsony kalóratartalmú édesítőszereket. Ez a magatartás és stratégia ugyanis azzal a céljukkal függ össze, hogy csökkentsék kalória- és cukorbevitelüket, ami az ilyen egészségi állapotú emberek esetében általános táplálkozási ajánlás.
A véletlenszerűen végzett, ellenőrzött klinikai vizsgálatok bizonyítékai viszont egyértelműen rámutatnak az alacsony kalóriatartalmú édesítőszerek súlycsökkenésben és a megfelelő testtömeg fenntartásában megmutatkozó mérsékelt előnyére. A hosszabb időtartamú vizsgálatoknál nagyobb súlycsökkenés és súlyfenntartás figyelhető meg alacsony kalóriatartalmú édesítőszerek használata mellett - emeli ki az ISA állásfoglalása.