Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
Pont akkora mennyiségű esőt és napsütést kapott idén a szőlő, mint amennyire szüksége volt, és ez nem csak a minőségnek kedvezett, hanem a gombás fertőzések is kevesebb gondot okoztak - szögezte le közleményében Varga Péter, a pincészet egyik tulajdonosa. Szerinte a kedvező időjárás miatt a borászok már most az "évszázad évjárataként" emlegetik az idei évet. Ettől függetlenül a borászatban a termés mennyisége csupán jó közepes, de így is 30 százalékkal meghaladja a tavalyi 16 millió kilogrammot.
A borászat három pincészete különböző mértékben veszi ki részét a szüreti munkából. A legnagyobb mennyiséget, 12 millió kilogrammot Badacsony képviseli, az új egri pincészetük 8 millió kilogramm szőlőt takarít be, Tokajban azonban a feldolgozás idén csak 1 millió kilogramm volt. A rozé borok miatt a borászatnál folyamatosan nő a kékszőlő aránya, ami idén is meghaladja az 50 százalékot. A nagy szüretnek ugyan vége, de a tőkén vannak még azok a szőlők, amelyektől a legjobb minőséget várják - tette hozzá a tulajdonos.
A Varga Pincészet az idén mintegy 21 millió kilogramm szőlőt dolgoz fel, amelyből 1,8 millió kilogramm származik saját ültetvényeikről, a többit hosszú távú együttműködés keretében vásárolják fel dunántúli és észak-magyarországi borvidékekről. A feldolgozás növekedése idén meghaladja az értékesítés jövő évre várható 10-12 százalékos bővülését. Ennek oka részben szerződéses kötelezettségeikből származik, vagyis partnereik többlet-termését kötelesek átvenni. Tavaly a borászatból 14,6 millió palack bor került a boltokba, idén ez várhatóan 16 millió lesz.