Magosz: tisztességtelen a Penny Market lépése

agrarszektor.hu
A napokban robbant a bomba, miszerint a Penny Market egy hétig 149 forint helyett 135 forintért árulja a szlovákiai import UTH tejet, a magyar termelők szerint ez azonban beláthatatlan következményekkel járhat a tejágazat számára. Emiatt a Tej Terméktanács, és a Nemzeti Agrárgazdálkodási Kamara (NAK) demonstrációt is kilátásba helyezett, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) pedig közleményben fejezte ki megdöbbenését azzal kapcsolatban, hogy a Penny Market Kft. nem hajlandó érdemi egyeztetésre a szakmai szervezetekkel.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Ahogy azt az agrárszektor.hu is megírta 2019. március 21-én hirdette meg a Penny Market az akciós szlovákiai import tejet, és egy hétig a 149 forint helyett 135 forintért kapható a másfél százalékos UHT tej. Kedden az egyhetes akció miatt tüntetnek majd a termelők, a Tej Terméktanács, és a Nemzeti Agrárgazdálkodási Kamara (NAK) pedig azonnal reagált, és bejelentették, hogy mind élelmiszer-biztonsági, mind adóügyi szempontból kérik a termék forgalmazásának kivizsgálását, és demonstrációt is kilátásba helyeztek.  

EZ IS ÉRDEKELHET
A 14 Ft-os, azonnali árcsökkentést a magas előállítási költségek és a piaci viszonyok sem indokolják, ám beláthatatlan következményekkel járhat a teljes magyar tejágazat számára - írja közleményében a Magosz. Szerintük hamis és rosszhiszemű a cég kommunikációja, miszerint a magyar tejágazat képtelen lenne elegendő mennyiséget szállítani a Penny Market számára.

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége közleményében - a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanáccsal illetve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával szoros együttműködésben - felszólítja a Penny Market Kft-t a tisztességtelen akció azonnali visszavonására. Emellett a MAGOSZ teljes tagsága támogatja a keddre tervezett, indító tüntetést a Penny Market tisztességtelen lépése ellen, és minden rendelkezésre álló eszközt igénybe vesz, hogy kikényszerítse az elfogadhatatlan döntés visszavonását - tájékoztatott a szövetség. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?