Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének segítségével összeállított reprezentatív kutatás eredményei szerint kiemelten alacsony a hüvelyesek aránya a magyarok étkezésében, de a kukorica, a gomba és a brokkoli is háttérbe szorul a mindennapi táplálkozás során - írja közleményében a Bonduelle. A legnépszerűbb zöldségek közé a burgonya, valamint a jellemzően vacsorához fogyasztott paradicsom és paprika sorolható, de ezek is csupán egynegyedét teszik ki az étkezésnek. Ennek valamilyen szinten tudatában is vannak az emberek, ugyanis az eredmények szerint a lakosságnak csak közel egyharmada gondolja úgy, hogy gyakran táplálkozik egészségesen, a döntő többség saját bevallása szerint is csak néha vagy ritkán tesz így. A javasolt napi ötszöri étkezés helyett a háromszori étkezés a leggyakoribb, legtöbben az uzsonnát és a vacsorát hagyják ki, amikor kiemelt szerepet kaphatnának a zöldségek és a gyümölcsök.
A motivációs tényezőket tekintve elmondható, hogy a magyarok leginkább azért fogyasztanak zöldségeket, mert azok egészségesek, finomak, vitamindúsak és rostban gazdagok. A környezettudatosság, főként az élelmiszerpazarlás elkerülésére való törekvés egyre inkább jellemző a társadalomra, de egyelőre nem a zöldségtermesztés kis ökológiai lábnyoma motiválja az embereket a zöldségfogyasztásra, ez a szempont a listán az utolsó helyen szerepelt.