Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
Az emésztőrendszer egészségéhez aktívan hozzájáruló probiotikumok piacán 2023-ra 7%-os piaci növekedést jósolnak - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A probiotikumok piacát főként az emésztőrendszeri rendellenességgel küzdő fogyasztók számának emelkedése generálja. A probiotikus termékek legnépszerűbb képviselője a joghurtok, amelyek sikere várhatóan továbbra is töretlen marad.
Az egészségtudatos fogyasztók olyan tejtermékeket keresnek, amelyek kiegyensúlyozott táplálkozásukba beilleszthetők. Ennek egyik kritériuma az alacsony cukor- és zsírtartalom. A fogyasztói igény, valamint az elhízás csökkentésére irányuló törekvéseknek köszönhetően az elmúlt években számos cukorcsökkentett tejtermék jelent meg az élelmiszerüzletek polcain, és számuk várhatóan tovább fog emelkedni.
A laktózintoleranciával rendelkező, illetve a laktózt diétájukból önszántukból száműző fogyasztók számának emelkedésével arányosan emelkedik a laktózmentes termékek iránti igény. Ezen termékek fejlesztése során az egyik legnagyobb kihívás a megfelelő íz biztosítása. Az átlagéletkor emelkedésének, és az öregedő társadalomnak köszönhetően az idős fogyasztók igényeit szem előtt tartó tejtermékek piaca is várhatóan szélesedni fog. Ilyen irány lehet az ízületek és a csontok egészségének fenntartását támogató összetevők (pl. kalcium) hozzáadása.
A sportoló és az aktív életet élő fogyasztók körében népszerűek az értékes aminosav-összetétellel rendelkező, magas fehérjetatalmú élelmiszerek. Erre kiváló lehetőséged nyújt a savófehérjék felhasználása, amelyek támogatják az izomnövekedést, valamint egyes tanulmányok szerint segítenek az öregedés lassításában és a stressz csökkentésében.