Kétmilliárdos fejlesztés a Pápai Húsnál: mutatjuk, mire költötte a pénzt a cég

Kétmilliárdos fejlesztés a Pápai Húsnál: mutatjuk, mire költötte a pénzt a cég

agrarszektor.hu
Kétmilliárd forintból csomagoló és feldolgozó berendezéseket vásárolt a Pápai Hús Kft. Az új gépek negyven százalékkal több sonka és füstölt áru, valamint harminc százalékkal több bacon termék előállítását teszik lehetővé.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Befejeződött a Pápai Hús Kft.-nél az a 2019 végén indult technológiafejlesztési program, amelyben főként a sonka, bacon és a hagyományos töltött termékei előállításához szükséges feldolgozó- és csomagoló berendezéseket telepítettek a cég pápai gyárába - írja közleményében a cég. Az üzembe állított 26 féle új gép jelentősen meggyorsítja a gyártást, 40 százalékkal több sonka és füstölt áru, valamint 30 százalékkal több bacon előállítását teszi lehetővé. Ezen felül elősegíti a változó fogyasztói igényeknek megfelelő prémium minőségű és kiszerelésű termékek készítését.

Az összesen 2,024 milliárd forintos beruházási folyamat a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) segítségével valósult meg. A Pápai Hús a fejlesztéshez 747 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott. A cég a beruházást ezen felül a Magyar Fejlesztési Banktól felvett 769 millió forintos kedvezményes hitelből és 508 millió forintos önerőből finanszírozta.

Forrás: Pápai Hús Kft.

Szappanos Péter, a Pápai Hús ügyvezetője úgy látja, hogy az élelmiszeripar és benne a húsipar jelentős átalakuláson megy keresztül az egész világban. A sikerhez új szemléletre, bátor döntésekre, gyors technológiai és termékfejlesztésekre van szükség.

Az 1913-ban alapított pápai üzem tevékenysége kiterjed a sertésvágásra és darabolásra, előhűtött és fagyasztott hús, füstölt és hőkezelt húskészítmények, sonka és szalonna előállítására. A nagy hazai húsipari vállalatok közül elsőként a Pápai 2020-ban vegán húspótló termékek gyártásába kezdett. A cég közel 700 főt foglalkoztat, beszállító partnerei révén pedig közvetve további 1800-2000 környékbelinek nyújt megélhetést.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?