Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
Az említett régiót ugyanis súlyos aszály sújtja, a téli csapadék hiánya és az extrém hőség miatt pedig vészesre fordult a helyzet. Az aszály persze nem csak a gazdálkodóknak okoz gondot: Milánóban a polgármester utasítására elzárták a szökőkutakat, egy Bolognához közeli kisvárosban, Castenasoban pedig állítólag megtiltották a fodrászoknak, hogy kétszer mossák meg a vendégek haját, mivel úgy túl sok vizet fogyasztatnának. A gazdálkodók - köztük a sajtkészítők is - epedve várják az esőt, de az nem jön. A becslések szerint nem csak idén nem jön, hanem a helyzet csak egyre rosszabb lesz: a felmelegedés miatt egyre kevesebb téli csapadékra számítanak, az extrém hőhullámok pedig egyre gyakoribbá válnak majd. A jelenlegi előrejelzések szerint a régióban 20-50 százalékkal emelkedhet a hőmérséklet, még akkor is, ha a világ tényleg visszafogja a karbonkibocsátását - írja a Qubit.
A víz nagy úr
A Pó vízszintje jelentősen csökkent a két évvel ezelőttihez képest, a víz viszont elengedhetetlen az élethez és magához a sajtkészítéshez is. A Pó partján terülnek el azok a területek is, ahol az eredetvédett valódi parmezánt készítik. A parmezánhivatalnak igen szigorú előírásai vannak, egy tehénnek ahhoz, hogy megfeleljen ezeknek az előírásoknak, naponta 100-150 liter vízre van szüksége, de további vízköltséget jelent az állatok etetése is. A sajt egyébként 1901 óta eredetvédett, csak azt lehet parmezánnak nevezni, ami megfelel a sajtbizottság elvárásainak, ezeket legutóbb 2011-ben rögzítették.