AVEC-főtitkár: világossá kell tenni, mit hozunk be az importbaromfival
Az EU az állatjólétre és a környezetvédelemre ügyet sem vető országokból importálja a baromfihúst - mondta el Birthe Steenberg Budapesten.
Az EU az állatjólétre és a környezetvédelemre ügyet sem vető országokból importálja a baromfihúst - mondta el Birthe Steenberg Budapesten.
Zöld energiát jelenleg a vállalatoknak csupán fél százaléka vásárol, pedig ez az egyik legkézenfekvőbb tevőleges hozzájárulás a karbonlábnyom csökkentéséhez.
Átfogóbb szemléletre van szükség a fenntarthatóság terén a hazai vállalkozásoknál.
Akik nem undorodnak a rovarfehérjéktől és tudnak velük azonosulni, azoknak vonzó lehet a takarmányozásban is használni őket.
Sokan azt hiszik, hogy a műfenyő a környezetbarátabb megoldás, ez azonban távol áll az igazságtól.
Drasztikusan át kell alakulnia az agráriumnak, ebben segít a K&H Bank és az AKI közös fejlesztése.
Komoly kereslet lehet a nyomtatott halfilére, az első laborhal-filét egy izraeli székhelyű vállalat fejleszti.
Még mindig jelentős mennyiségű élelmiszert pazarolnak el az Európai Unió tagállamaiban.
Most végre kiderül, hogy környezetkímélőbbek-e a laboratóriumban előállított húsok?
A tudomány és a technológia jelen állása szerint a csirke a legfenntarthatóbb hús.
Megszünteti gázfüggőségét a Tamási-Hús Kft., januárra eléri a karbonsemlegességet a magyar bacongyártó.
Elkészült a legkártékonyabb élelmiszerek listája, amelyben azért szerepelnek meglepő tételek is.
Nagy a baj az olaszoknál.
A környezetbarát mezőgazdaság hatása drámai lehet a kibocsátáscsökkentésben.
Ezeket a szempontokat kell megfontolni.
Új adatok a FAO-tól az agrár-élelmezési rendszerek szén-dioxid-kibocsátásáról.
Brit kutatók vizsgálták, hogyan lehetne csökkenteni a kávé szénlábnyomát.
Nem azt kell nézni, hogy mennyibe kerül egy autó.
Téves a kép a mezőgazdasági szennyezés mértékéről
A legkisebb karbonlábnyommal járó étrendek a legegészségesebbek.
Az út melletti szántóföldeken legelésző vadak látványa mindaddig szemet gyönyörködtető, ameddig nem tévednek a kocsi elé.
Egyre nagyobb az igény a mentes termékekre, napjainkban az emberek körülbelül 10 százalékának van szüksége arra, hogy gluténmentesen étkezzen.
A haszonnövényeink vitamintartalma folyamatosan csökken, beltartalmi értékeik már meg sem közelítik az évtizedekkel ezelőtti szintet.
A hazai növénytermesztők még nem tartják olyan fontosnak a fenntarthatóság kérdését, mint az állattenyésztők.
Súlyos akták maradtak örökül a következő Bizottságra, két fontos mezőgazdasági kérdésben is.
A szálastakarmány-betakarítás gépeinek szerves részét alkotják cégünk kínálatában a szlovén SIP gépei.
Töprengéssel teli és nagyon elhúzódó kezdet jellemezte az idei fajtaválasztási szezont