Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
A felmérésben megkérdezettek több mint 20%-a fogja csökkenteni a hús- és halfélék, 19%-a a sajtok és a fagyasztott élelmiszerek, 14% a zöldségek és a gyümölcsök, valamint a tej és a joghurtok, 11% pedig a kenyér- és tésztafélék vásárlását. Az Istat felmérése szerint július hónapban az olaszok 6,1%-kal többet költöttek élelmiszerekre, mint az egy évvel korábbi azonos időszakban, viszont 3,6%-kal csökkent az értékesített élelmiszerek mennyisége, vagyis több pénzért kevesebb élelmiszert kaptak a fogyasztók. Átalakult a vásárlások preferált helyszíneinek szerkezete is, egyre többen vásárolnak hiper- és szupermarketekben, nagyobb boltokban, a kis helyi boltok és zöldségesek forgalma visszaesett - írja a FruitVeB.
A felmérésben megkérdezett olaszok a főzési szokásaikon is változtatni fognak: 47%-uk tervezi a sütő használatának mellőzését, 31%-uk pedig növelni fogja a gyors főzési idejű ételek arányát. A válaszadóknak mindössze 6%-a nyilatkozott úgy, hogy nem tervez változtatni fogyasztási szokásain. A Coldiretti oldalán lefolytatott online felmérés szerint a fogyasztók 18%-a kezdett el spórolásból a szokásosnál gyengébb minőségű élelmiszereket vásárolni, míg 31%-uk nyilatkozott úgy, hogy nem változtatott eddig bevált termékein.