Rengeteget esznek ebből az élelmiszerből a spanyolok: mi folyik itt?
Spanyolországban meghaladja a világjárvány előtti szintet a friss gyümölcsök fogyasztása.
Spanyolországban meghaladja a világjárvány előtti szintet a friss gyümölcsök fogyasztása.
A magyar fogyasztók több mint kétharmada csak az árakat nézi élelmiszer-vásárlás során.
Rendeletben tiltaná be a kormány az energiaitalok árusítását a 18 év alattiak számára.
Sokan a gyengébb minőségű termékekhez nyúlnak a boltokban a kedvezőtlen gazdasági helyzet miatt.
Ritka nyugalmi időszak tapasztalható az élelmiszerárak tekintetében az EU-ban, de Magyarországon még lehetnek meglepő fordulatok.
Az árfigyelőnek van az egyik legnagyobb szerepe abban, hogy beinduljon a fogyasztás, mivel ez segítette, hogy a kiskereskedelmi láncok között versengés legyen.
Az elmúlt évek kihívásai jelentős mértékben átalakították a magyarok élelmiszervásárlási és fogyasztási szokásait.
Az árstopos élelmiszerek közül főleg olajból, cukorból és UHT-tejből spájzoltak be a magyarok.
Átfogó kutatást végzett a Tej Terméktanács a Rögös túró ismertségével és fogyasztásával kapcsolatban.
Az értékesítés üteme lanyha, ha mégis tapasztalhatók élénkülés, arról kiderül, hogy valamilyen akció következménye - ez pedig közvetve a termelőknek fizetett árakra is kihat.
Utat törhetnek maguknak itthon az olcsóbb, helyettesítő termékek a virsli esetében is.
Jelentős mértékű visszaesést mértek Spanyolországban a gyümölcsök és zöldségek fogyasztása terén.
Egy friss felmérés alapján a magyarok 23 százaléka saját bevallása szerint is sok élelmiszert dob ki.
Átalakítják étrendjüket, és kevesebbet is vásárolnak az olaszok, 14%-uk kénytelen csökkenteni a zöldségek és gyümölcsök fogyasztását.
Az áremelkedések nem kerülték el a vadhúsokat sem, jelentős áremelkedéssel találhatjuk magunkat szemben.
Nem kell a németeknek a drága külföldi uborka, egyre kevesebbet is vásárolnak belőle.
Az éghajlatváltozás (melynek az aszály is köszönhető) veszélyezteti az Európai Unió kulináris kincseit.
A HDE barométere szerint tovább romlottak a német fogyasztók gazdasági várakozásai.
Mik voltak az okai az idei gyenge német spárgaszezonnak?
Így választanak a magyarok sajtot.
2024 októberében a magyar gazdák 36,4 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban.
Amit korábban hulladéknak hívtunk, arra másodlagos nyersanyagként kell tekinteni.
Precíz és teljesen automata palánta átültető robottal rukkolt elő egy holland vállalkozás.
2025 elején kezdheti meg a működését a Cargill negyedik innovációs központja Ázsiában.
Az Európai Bizottság szigorítja az élelmiszerbiztonsági előírásokat a Listeria monocytogenes baktérium elleni védekezés érdekében.
A mezőgazdasági igényekre szabott vállalatirányítási rendszerek az agrárcégek legjobb eszközei lehetnek arra, hogy megőrizzék és növeljék versenyképességüket.