Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
Franciaország - az EU-ban elsőként - már tavaly júniusban megpróbált ilyen korlátozást bevezetni, de az ország legfelsőbb közigazgatási bírósága egy hónappal később felfüggesztette az intézkedést - írja a Reuters. A növényi alapú fehérjepiacon az elmúlt években erőteljes növekedés volt tapasztalható világszerte, elsősorban a környezetbarát és egészséges élelmiszerek iránti növekvő kereslet miatt. Az új rendelettervezet, amely csak a Franciaországban gyártott és értékesített termékekre vonatkozik, betiltja a fehérjealapú termékek leírására szolgáló 21 húsnevet tartalmazó listát, köztük a "steak", az "escalope", a "spare ribs", a "sonka" vagy a "hentes" megnevezést is.
Ugyanakkor több mint 120 húshoz kapcsolódó elnevezés, mint például a "főtt sonka", "baromfi", "kolbász" vagy "szalonna" azonban továbbra is engedélyezett lesz, feltéve, ha a termékek nem haladják meg a növényi fehérjék 0,5% és 6% közötti arányát.
Ez az új rendelettervezet tükrözi azt a törekvésünket, hogy véget vessünk a félrevezető állításoknak azáltal, hogy a húskészítményekkel kapcsolatos elnevezéseket olyan élelmiszerekre használják, amelyek nem is tartalmazzák azokat
- mondta Marc Fesneau francia mezőgazdasági miniszter egy nyilatkozatban.
A "burger" szó viszont nem szerepel a listákon. A rendelet a kihirdetést követően három hónappal később lép hatályba, hogy a piaci szereplőknek legyen idejük átalakítani a címkéket.