Egyre többen vásárolnak ilyen élelmiszereket: megvan, mi áll a háttérben

Egyre többen vásárolnak ilyen élelmiszereket: megvan, mi áll a háttérben

agrarszektor.hu
A fogyasztói igények világszerte változnak, amit egyre több cég fel is ismer. A táplálkozási szokásokat illetően az elmúlt években elképesztő változások következtek be, amelyek nem csak átformálták a piacot, de mozgásban is tartják, mivel az élelmiszeripari cégeknek és forgalmazóknak tartania kell a lépést, ha versenyben szeretnének maradni. A laktózmentes, a vegán, a vegetáriánus és a cukormentes termékek piacán várható a leggyorsabb változás.

Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!

Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Jelenleg 375 millió, vegetáriánus étrendet valamilyen formában követő ember él a földön, ez a szám pedig csak Európán belül jelenleg 38 millió. Az olasz kutatóintézet, az Eurispes prognózisa szerint azonban 2050-re százmillió vegetáriánus étrendet követő ember lesz kontinensünkön. Ebbe beletartoznak a vegetáriánusok, a vegánok, a flexitáriánusok - azaz a vegetarianizmust rugalmasan kezelők - és az egyéb, vegetáriánus étrenddel kapcsolatos szokást követők is - írja a Pénzcentrum

EZ IS ÉRDEKELHET

Míg csupán néhány éve, ha valakinél kiderült valamiféle étel-intolerancia, vagy cukorbetegség, esetleg tudatosan szerette volna helyettesíteni a hús- vagy tejalapú ételeket növényi alternatívákkal, a boltokban csupán néhány olyan termék volt elérhető, amit be tudott illeszteni az étrendjébe. A kis választékkal ráadásul az is együtt járt, hogy íz, állag vagy elkészítés tekintetében súlyos kompromisszumokat kellett kötnie az illetőnek, hiszen a gyártók többnyire még nem voltak felkészülve az új igényekre és arra, hogy kompromisszummentes termékeket kínáljanak ezeknek a fogyasztóknak is

- fogalmazott Monori István, a több mint húsz éve a Hulala növényi habalapokat forgalmazó König-Units Kft. kategória-menedzsere.

A szakember kitért arra is, hogy mostanra a legtöbb gyártó és forgalmazó felismerte az egyre növekvő igényeket, és egyre többen reagálnak a fogyasztói szokások változására. Kiemelte, ma már egy gyártó sem tud elmenni a laktózmentes élelmiszerek mellett sem, hiszen a felnőtt lakosság közel hetven százaléka küzd laktózzal kapcsolatos intoleranciában.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Kistermelőknek és fiatal gazdáknak most 50% kedvezménnyel! Decemberben ismét Agrárszektor konferencia!
EZT OLVASTAD MÁR?