Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
Pedranzini elmondta, irányt kell változtatnunk, változtatnunk kell a játékszabályokon, ez lesz a HonestFood egyik célja is. Az HonestFood szemléletű működés kiemelt figyelmet fordít az emberi egészségre, a természet és a környezet védelmére, beleértve az állatjólétet is, valamint méltányos a termelési lánc minden szereplőjével.
Legfontosabb, hogy a hozzáadott értékek tisztességesebb eloszlását szorgalmazzuk a termelési lánc szereplői között.
Hollósy Tibor, a Kometa 99 Zrt. beszerzési ügyvezető-igazgató helyettese kiemelte, hogy az egészségünket 90%-ban az élelmiszerek alapozzák meg. A HonestFood lényege, újra gondolni az élelmiszerellátási láncot, egészséges egyensúlyt teremteni a bio gazdálkodás és a hagyományos termelés között. Szemelőt tartva az átláthatóságot, és mindezt elérhető módon, finom, egészséges és árban is elérhető élelmiszerek termelésével, előállításával.
Hollósy Tibor elmondta, hogy Magyaroszág mezőgazdasági szempontból az ígéretek völgye. A földrajzi elhelyezkedésünk, az ország kiváló vízkészlete és a logisztikai szempontből is kedvező elhelyezkedés merőben hozzájárul az iaprágban betöltött fontos szerepeinkhez.
Annak érdekében, hogy feltérképezzék a fogyasztók igényeit, hogy pontosabban tudják mire van kereslet és igény, kutatásokat végeztek a témákban. 4 fontos kérdésben végeztek kutatásokat 1000 emberre vetítve. A megkérdezettek szerint a termelők teremtik a legnagyobb társadalmi értéket az élelmiszertermelés folyamatában és szerintük a termelők jutalmazás nem megfelelő. A kutatás rávilágított arra is, hogy az emberek nagy számban hajlandóak a kicsit drágább termékeket megvásárolni, annak érdekében, hogy ezzel támogassák azokat a termelőket, akik hangsúlyt fektetnek az állatjólétre és a környezetvédelemre. A megkérdezettek 79 százaléka szerint a legtöbb pénz, amit élelmiszeripari termékekre költenek, a termelőknek járna.
Az eredményeket szem előtt tartva, a HonestFood non-profit szervezet működése a mai napon elkezdődött, az eddigi csatlakozók pedig aláírták hivatalos belépésüket a kezdeményezéshez.
A Portfolio AgroFood 2024 Konferenciáról eddig megjelent cikkeink: