Fontos élelmiszeripari kezdeményezést írtak alá az AgroFood 2024-en

Fontos élelmiszeripari kezdeményezést írtak alá az AgroFood 2024-en

agrarszektor.hu
Ma újra beszélünk a HonestFood-ról, de már konkrétabban mint eddig, ma ünnepeljük ugyanis a HonestFood hivatalos megalapítását - mondta Giacomo Pedranzini, a Kometa 99 Zrt. ügyvezető igazgatója, illetve az HonestFood megálmodója a Portfolio AgroFood 2024 Konferencián. Kiemelte, az utolsó 30-40 évben sokat fókuszáltunk a volumenre, a tömegtermelésre és az alacsony fajlagos költségekre. Ezért az eladáshoz az árakat még nagyobb mértékben csökkenteni kellett, ennek következtében túltermeltünk és többek között nem figyeltünk az állatjóléti szempontokra sem. Ez a folyamat azóta sem változott - tette hozzá a szakember. A mai napon kezdte meg működését az HonestFood non-profit szervezet, a konferencián a csatlakozók aláírták hivatalos belépésüket a kezdeményezéshez.

Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!

Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Pedranzini elmondta, irányt kell változtatnunk, változtatnunk kell a játékszabályokon, ez lesz a HonestFood egyik célja is. Az HonestFood szemléletű működés kiemelt figyelmet fordít az emberi egészségre, a természet és a környezet védelmére, beleértve az állatjólétet is, valamint méltányos a termelési lánc minden szereplőjével.

Legfontosabb, hogy a hozzáadott értékek tisztességesebb eloszlását szorgalmazzuk a termelési lánc szereplői között.

Hollósy Tibor elmondta, hogy Magyaroszág mezőgazdasági szempontból az ígéretek völgye. A földrajzi elhelyezkedésünk, az ország kiváló vízkészlete és a logisztikai szempontből is kedvező elhelyezkedés merőben hozzájárul az iaprágban betöltött fontos szerepeinkhez. 

Hollósi TiborHollósi Tibor

Annak érdekében, hogy feltérképezzék a fogyasztók igényeit, hogy pontosabban tudják mire van kereslet és igény, kutatásokat végeztek a témákban. 4 fontos kérdésben végeztek kutatásokat 1000 emberre vetítve. A megkérdezettek szerint a termelők teremtik a legnagyobb társadalmi értéket az élelmiszertermelés folyamatában és szerintük a termelők jutalmazás nem megfelelő. A kutatás rávilágított arra is, hogy az emberek nagy számban hajlandóak a kicsit drágább termékeket megvásárolni, annak érdekében, hogy ezzel támogassák azokat a termelőket, akik hangsúlyt fektetnek az állatjólétre és a környezetvédelemre. A megkérdezettek 79 százaléka szerint a legtöbb pénz, amit élelmiszeripari termékekre költenek, a termelőknek járna.

A Portfolio AgroFood 2024 Konferenciáról eddig megjelent cikkeink:

 

Címlapkép forrása: Berecz Valter
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Állattenyésztés

Ki szeretne drágább csirkét venni?

A broilercsirkék tartása drámai fejlődésen ment keresztül, jelenleg azonban egyre növekvő ellenérzéseket vált ki a társadalomban.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Kistermelőknek és fiatal gazdáknak most 50% kedvezménnyel! Decemberben ismét Agrárszektor konferencia!
EZT OLVASTAD MÁR?