Felpörgött a szezon: őrület, mennyibe kerül a hagyma ezeken a piacokon

Felpörgött a szezon: őrület, mennyibe kerül a hagyma ezeken a piacokon

agrarszektor.hu
Június közepén felgyorsult a hagyma betakarítása Ausztriában. Az egyre növekvő kínálat kis mértékben lenyomta a zöldség árát a helyi nagybani piacokon.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az osztrák hagymapiacon éppen most zajlik a váltás: a 2023-as termést tartalmazó készleteket már nagyrészt értékesítették, és az első újtermésű tételek már megjelentek a piacokon. A betakarítás az előző héten a visszatérő esőzések és a vízzel átitatott talaj miatt sok helyen akadozva haladt, de a napos idő beköszöntével a munkálatok felgyorsultak. Ezért az újtermésű készletek egyre nagyobb mennyiségben jelennek meg a piacokon, bár a minőség meglehetősen vegyes képet mutat. A bővülő kínálatnak megfelelően a vöröshagyma ára az előző heti 38-40 euró/100 kg után a 35-37 euró/100 kg közötti sávba csökkent - írja a FruitVeB.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?