Jövőre a lakásbérleti szerződés mellé energiatanúsítvány is jár

agrarszektor.hu
A kormány lakásbérleti törvénymódosítása értelmében 2012 januárjától csak energetikai tanúsítvánnyal lesz érvényes a megkötött lakásbérleti szerződés, az átvételt a bérlőnek aláírással kell igazolnia.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az új lakásbérleti törvény szerint a bérleti szerződés megkötését megelőzően a tulajdonos köteles elkészíttetni a lakás energiatanúsítványát, ami jelenleg 40 és 120 ezer forint között mozog a piacon - írja az mfor.hu.

Az energiatanúsítvány meg kell, hogy határozza a bérbe adandó lakás fűtési energiaigényét, ezen felül pedig, a számítások végén A, B vagy C jelzésű matricával kell feltüntetni a lakás energetika besorolását. A tanúsítók javaslatot tehetnek a lakás hatékonyabb energiafelhasználására, illetve annak költségvetésére.

A tanúsítvány hozzávetőlegesen egy 10-20 oldalas dokumentum, amelynek eredeti, vagy a közjegyző által hitelesített példányát a bérleti szerződés sikeres megkötése után a tulajdonosak át kell adnia a bérlőnek.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06