Hódít az őrület: egyre többen termesztik így a növényeket Hollandiában

Hódít az őrület: egyre többen termesztik így a növényeket Hollandiában

agrarszektor.hu
Nőtt az organikus művelésű farmterület Hollandiában, a tavalyi év végére már több mint 87 ezer hektáron folyt biotermesztés az országban. Ugyanakkor a tanúsított feldolgozó és kereskedelmi vállalkozások száma 2,9%-kal csökkent egy év alatt.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Regisztráljon most még EARLY BIRD áron! 

A Skal Biocontrole adatai alapján készült Bionext-jelentés szerint 2023 végén Hollandiában a biogazdálkodással művelt terület mérete 87.416 hektár volt, ezen felül 5799 hektár volt átállás alatt. Mindez azt jelenti, hogy Németalföldön a 2023-as évben az organikus művelésű terület 9,5%-kal nőtt, így a teljes holland mezőgazdasági terület 4,8%-át teszi ki - írja a FruitVeB.

A jelentés szerint a biogazdaságok átlagos mérete 41 hektár, ami valamivel több, mint az előző évben. A biogazdaságok száma 2249-ről 2264-re nőtt, ami 0,7%-kal több, mint egy évvel korábban. A tanúsított feldolgozó és kereskedelmi vállalkozások száma viszont 3285-ről 3188-ra csökkent, ami -2,9%-os visszaesést jelent.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?