Komoly tárgyalások az EU-ban: mindenkire hatással lesznek a döntések

Komoly tárgyalások az EU-ban: mindenkire hatással lesznek a döntések

agrarszektor.hu
Hazánk továbbra is elkötelezett a biológiai sokféleség megőrzése mellett, ezzel a szemlélettel képviseli Magyarország az uniót az ENSZ Biodiverzitás csúcstalálkozóján - közölte Nagy István agrárminiszter, hétfőn Luxembourgban a Környezetvédelmi Tanácsülését követően.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Regisztráljon most még EARLY BIRD áron! 

A tárcavezető arra emlékeztetett, hogy a magyar elnökségi ciklus során számos, a biológiai sokféleséggel kapcsolatos nemzetközi eseményre kerül sor, melyek esetében hazánk feladata az Európai Unió és tagállamai álláspontjának koordinálása és képviselete. Ebben a tekintetben kiemelkedik az egy hét múlva kezdődő, Kolumbiában megrendezésre kerülő ENSZ Biodiverzitás csúcstalálkozó. A miniszter hangsúlyozta, ma sikerült megállapodni, arról a politikai keretről, amely meghatározza majd a tárgyalásokon azt a közös uniós álláspontunkat, ami egy fontos lépést jelentett a sikeres tárgyalások irányába - írja közleményében az Agrárminisztérium.

A miniszter kitért arra is, hogy a hétfői ülés keretében vita nélküli napirendi pontként fogadták el az elsivatagosodásról, a talajdegradációról és az aszályról szóló tanácsi következtetést. Magyarország kiemelten kezeli ezt a kérdést is, hiszen a mindennapokban is azt tapasztaljuk, hogy az aszály és az elsivatagosodás egyre nagyobb globális kihívást jelent, ami szorosan kapcsolódik az éghajlatváltozáshoz, a biológiai sokféleség csökkenéséhez és a talajromláshoz is - fűzte hozzá az agrártárca vezetője. 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?