Elárulta a terveket Nagy István: erre készül a magyar elnökség

Elárulta a terveket Nagy István: erre készül a magyar elnökség

MTI
Az Európai Unió Tanácsának magyar elnöksége olyan agráriumot szeretne, amely versenyképes, válságálló és fenntartható, gazdabarát és tudásalapú - jelentette ki a magyar agrárminiszter hétfőn Luxembourgban. Raisz Anikó, az Energiaügyi Minisztérium (EM) környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára érkezésekor arról beszélt, hogy Magyarország számára cél a további környezetszennyezés megakadályozása és a biodiverzitás megőrzése.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Regisztráljon most még EARLY BIRD áron! 

Nagy István, a Környezetvédelmi Tanács ülését megelőzően közölte, a hétfői megbeszélésen a fenntarthatóságon lesz a hangsúly, hiszen ennek jegyében mind a mezőgazdálkodás, mind az erdőgazdálkodás nagymértékben járul hozzá a minőségi élettér megteremtéséhez, valamint ahhoz, hogy az Európai Unió teljesíteni tudja a klímavédelmi célkitűzéseit. Elmondta, a december végéig tartó magyar elnökség ideje alatt számos nemzetközi esemény foglalkozik majd a biológiai sokféleséggel. A miniszter ezek között az ENSZ október 21. és november 1. között Kolumbiában megtartani tervezett Biológiai Sokféleség Egyezmény Feleinek 16. konferenciáját (COP16) említette, amellyel kapcsolatban a tanácsnak közös uniós álláspontot kell kialakítania.

Raisz Anikó érkezési beszédében emlékeztetett: a magyar uniós elnökség prioritásait a versenyképesség és a környezetvédelmi célkitűzések határozzák meg. Magyarország számára az átfogó versenyképességi szempontok mellett cél a további környezetszennyezés megakadályozása, a biodiverzitás megőrzése, valamint a megfelelő lépések megtétele a klímaváltozással összefüggésben - emelte ki. Közölte, a tanács egyebek mellett az Egyesült Nemzetek éghajlatváltozási, Azerbajdzsánban tervezett novemberi konferenciája (COP29) előkészítéséről tárgyal, ahol hangsúlyos lesz továbbá a november végén Dél-Koreában tervezett kormányközi tárgyalóbizottság 5. ülésére (INC-5) történő felkészülés is.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?