Gőzerővel fejleszt a nagy magyar gépgyártó

agrarszektor.hu
Megduplázza az idén Tamásiban foglalkoztatott munkavállalóinak számát a mezőgépgyártással foglalkozó Hantech. A cég az idén is több százmillió forintos fejlesztéssel bővíti tevékenységét.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az idén is több százmillió forintos fejlesztéssel bővíti tevékenységét a Hantech. A teljes egészében magyar tulajdonban lévő, mezőgazdasági részegységeket gyártó vállalkozás a csornai központi üzem mellett egyre nagyobb szerepet szán a Tamásiban levő gyárnak is - áll a cég közleményében. Zelenka Pál fő tulajdonos szerint az idén megduplázzák az ott foglalkoztatottak számát, ami azt jelenti, hogy a Tolna megyei üzemben az év végére már százan dolgoznak majd.

A Hantech 2015-ben másfélmillió eurós beruházással korszerűsítette és bővítette tevékenységét. Zömében saját erő felhasználásával a csornai gyárban és a Tamásiban működő egységben állítottak üzembe új gépeket - így például a legkorszerűbb lézervágó berendezéseket. A Hantech, az elmúlt években is több milliárd forint értékben valósított meg fejlesztéseket saját és állami fejlesztési forrásokból, és az idén is több százmillió forintos fejlesztést tervez.

MTI-fotó: Krizsán Csaba

A cég a világ legjelentősebb mezőgazdaságigép-gyártó cégeinek szállít részegységeket. Partnerei között megtalálható többek közt a cseh Zetor, a lengyel Crystal és a japán Kubota, de hosszú távú, stratégiai együttműködési szerződést kötöttek a német-amerikai Welger cégcsoporttal, majd tavaly az amerikai John Deere-rel is. Ez utóbbi keretében a magyar cég bálázógépeket, illetve -részegységeket szállít partnerének. A Hantech cégcsoport gyártmánypalettája a korszerű digitális műszerfaltól a betakarítógép-részegységekig ível és folyamatosan bővül. A termelés 90 százalékát exportálják.

A közlemény szerint a Hantech nem csak a berendezésekbe, hanem a szakoktatásba is komoly összegeket fektet. A duális szakképzés keretében 80 diák tanul a cég saját szakmunkásképző intézetében. A csornai cégcsoport tavalyi árbevétele a nem végleges adatok szerint meghaladta a 4 milliárd forintot.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?