Már ember sem kell hozzá - Így fest a full automata műtrágyaszóró

agrarszektor.hu
Önjáró műtrágyaszórót fejleszt a SwarmFarm Robotics és a Roesner Pty Ltd. A két ausztrál cég közös szándéknyilatkozatot írt alá a robot fejlesztésére. A tervek szerint a két cég a következő 6 hónapon belül elkészíti a robot egy teljesen működőképes prototípusát.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Andrew Bate, a SwarmFarm Robotics vezérigazgatója és a Roesner technikai igazgatója, Matthew Roesner nemrég együttműködési megállapodást írtak alá abból a célból, hogy közösen fejlesszenek önjáró műtrágyaszóró robotot. Az együttműködés arra fog irányulni, hogy integrálni lehet-e a Marshall Multispread műtrágyaszórót és az i4M irányítórendszert a SwarmFarm automata platformjával és s SwarmConnect TM-mel.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! Regisztráljon most a december 4-5-i eseményre!

A beérkezett adatokon alapuló, szabályozott anyagkijuttatás a precíziós gazdálkodás leggyakrabban alkalmazott formája a világon, ezért a Roesnerrel való együttműködés magától értetődött, hiszen így összekapcsolhatóvá váltak a műtrágyaszórási műveletek és az automatizált mezőgazdaság. Az új, műtrágyaszóróval ellátott SwarmFarm robot az egyik első ilyen jellegű gép lesz a világon. Egy kanadai cég, a DOT Technology Corp. ugyanis már kifejlesztett egy hasonló koncepcióval működő önjáró műtrágyaszórót.

Egy önjáró műtrágyaszóró kifejlesztése és megalkotása megmutat egy villanásnyit a jövő mezőgazdaságából, ahol a kisebb és könnyebb gépek a mostani módszereknél sokkal precízebben és hatékonyabban, a növények igényei szerint képesek elvégezni a növénytáplálást"

- mondta Adrew Bate. Matthew Roesner szerint a partnerség lehetőséget ad a cégének arra, hogy a technológiájukat egy önvezető járműbe szereljék be, amivel képesek lehetnek a korábbinál is célzatosabban elvégezni a műtrágyászást.

Matthew Roesner arról is beszélt, hogy az i4M irányító rendszer lehetővé teszi majd a SwarmFarm robotjának, hogy a szabályozott szórás mellett menet közben a biomasszáról is adatokat gyűjtsön. Szerinte a technológiai iránt  a nagyobb gazdaságokban éppúgy érdeklődnek, mint a kis családi gazdaságokban. Andrew Bate hangsúlyozta, hogy ha a földterületek évente többször és mindig csak a szükséges dózisban kapnak tápanyagot, akkor azzal a környezetet és a pénztárcánkat is kíméljük.

A cikk eredeti nyelven a Future Farming oldalán olvasható.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?