Gyümölcs daráló

A gyümölcs daráló a gyümölcsök feldolgozása során alkalmazott gépek. A lekvárok és pálinkák előállítása során használják az összetevők megőrlésére.

A gyümölcs daráló a gyümölcstermesztés feldolgozási fázisában használt gépek és eszközök közé tartozik. A gyümölcsdarálókat a lekvár- és a pálinkafőzés céljából történő cefrekészítés során alkalmazzák, a keményebb gyümölcsök pépesebb, kezelhetőbb állagúvá formálása érdekében.

A darálás előtt szükség lehet az egyes gyümölcsök magtalanítására is, ezért léteznek kisebb-nagyobb kapacitású magozógépek is, valamint itt találhatóak az almadarálók, a birsalma darálók és más gyümölcsdarálók is. Ebbe a kategóriában kaptak helyt a kifejezetten a csonthéjasokra specializált berendezések is, kézi és automata kivitelben: ilyen például a kézi diótörő, illetve a dió és mandula törőgép, valamint a kalibrálógép.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2025
Fenntarthatósági követelmények az agráriumban.
AgroFood 2025
Élelmiszeripari körkép a hazai agráriumban.
Agrárium 2025
Hamarosan újra együtt az agrárszakma!
Támogatott tartalom

Kalászos növények a klímaváltozás árnyékában (x)

Az utóbbi évek szélsőséges időjárási eseményei, az aszályos nyarak, a szokatlanul enyhe telek és a szórványosan, ám hirtelen lehulló csapadék egyre érezhetőbb nyomást gyakorolnak a mezőgazdaságra.

Támogatott tartalom

Algával a klimatikus kihívások ellen (x)

A termesztés során adódó időjárási szélsőségek, mint a fagykár, aszály, jégeső, vagy egy vegyszeres kezelés következtében fellépő terhelés, komoly termésveszteséget okozhatnak.