Ezeket is megesszük? - Jönnek a szivárványszínű zöldségek

agrarszektor.hu
A szivárvány színeiben pompázó zöldségeivel kap egyre nagyobb figyelmet egy amerikai növénynemesítő. A keresztezéssel előállított termékeket ma már számos ismert chef és étterem ajánlja a fogyasztóknak, mivel szerintük ezek a különleges kinézetű zöldségek nemcsak érdekesek, hanem egészségesek is.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Színes zöldségek előállítására specializálódott egy USA-beli növénynemesítő, John Moore. Szerinte a robbanásszerűen terjedő fotómegosztó oldalak és programok igénylik a tetszetős zöldségeket, amelyeket könnyű fotózni és fogyasztani. A szivárvány színeiben virító növények különleges megjelenésük mellett több vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak a hagyományos zöldségekhez viszonyítva, ezért gasztronómiai felhasználásuk is egyre gyakoribb - közölte a huffingtonpost.com.

A nemesító elsőként egy Savoy elnevezésű salátafélét dobott a piacra, amely élénk lila és fehér árnyalatokban kapható. A kelkáposzta és az egyéb káposztafélék keresztezésével létrehozott zöldség a karfiol, a kelkáposzta és a brokkoli ízére emlékeztet, és több országban is keresett termékké vált.

2012-ben sikerült előállítania a Lollipop nevű kelbimbó hibridet, amely hagyományos társaihoz viszonyítva kétszer több C-vitamint tartalmaz. A növénynemesítő kínálatában emellett szerepel egy szivárványszínű mángold és egy hasonlóan színes karfiol is.

A szakember tervei szerint még több ilyen zöldségre lesz szükség a piacon, mivel e termékek egészségesebbek hagyományos társaiknál és kreatív tálalási megoldásokat kínálnak a gasztronómia szerelmeseinek. Nem véletlen, hogy a színes növények fogyasztását egyre több ismert chef és étterem is ajánlja.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?