Ezeket is megesszük? - Jönnek a szivárványszínű zöldségek

agrarszektor.hu
A szivárvány színeiben pompázó zöldségeivel kap egyre nagyobb figyelmet egy amerikai növénynemesítő. A keresztezéssel előállított termékeket ma már számos ismert chef és étterem ajánlja a fogyasztóknak, mivel szerintük ezek a különleges kinézetű zöldségek nemcsak érdekesek, hanem egészségesek is.

Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!

Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Színes zöldségek előállítására specializálódott egy USA-beli növénynemesítő, John Moore. Szerinte a robbanásszerűen terjedő fotómegosztó oldalak és programok igénylik a tetszetős zöldségeket, amelyeket könnyű fotózni és fogyasztani. A szivárvány színeiben virító növények különleges megjelenésük mellett több vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak a hagyományos zöldségekhez viszonyítva, ezért gasztronómiai felhasználásuk is egyre gyakoribb - közölte a huffingtonpost.com.

A nemesító elsőként egy Savoy elnevezésű salátafélét dobott a piacra, amely élénk lila és fehér árnyalatokban kapható. A kelkáposzta és az egyéb káposztafélék keresztezésével létrehozott zöldség a karfiol, a kelkáposzta és a brokkoli ízére emlékeztet, és több országban is keresett termékké vált.

2012-ben sikerült előállítania a Lollipop nevű kelbimbó hibridet, amely hagyományos társaihoz viszonyítva kétszer több C-vitamint tartalmaz. A növénynemesítő kínálatában emellett szerepel egy szivárványszínű mángold és egy hasonlóan színes karfiol is.

A szakember tervei szerint még több ilyen zöldségre lesz szükség a piacon, mivel e termékek egészségesebbek hagyományos társaiknál és kreatív tálalási megoldásokat kínálnak a gasztronómia szerelmeseinek. Nem véletlen, hogy a színes növények fogyasztását egyre több ismert chef és étterem is ajánlja.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Állattenyésztés

Ki szeretne drágább csirkét venni?

A broilercsirkék tartása drámai fejlődésen ment keresztül, jelenleg azonban egyre növekvő ellenérzéseket vált ki a társadalomban.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Kistermelőknek és fiatal gazdáknak most 50% kedvezménnyel! Decemberben ismét Agrárszektor konferencia!
EZT OLVASTAD MÁR?