Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
Színes zöldségek előállítására specializálódott egy USA-beli növénynemesítő, John Moore. Szerinte a robbanásszerűen terjedő fotómegosztó oldalak és programok igénylik a tetszetős zöldségeket, amelyeket könnyű fotózni és fogyasztani. A szivárvány színeiben virító növények különleges megjelenésük mellett több vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak a hagyományos zöldségekhez viszonyítva, ezért gasztronómiai felhasználásuk is egyre gyakoribb - közölte a huffingtonpost.com.
A nemesító elsőként egy Savoy elnevezésű salátafélét dobott a piacra, amely élénk lila és fehér árnyalatokban kapható. A kelkáposzta és az egyéb káposztafélék keresztezésével létrehozott zöldség a karfiol, a kelkáposzta és a brokkoli ízére emlékeztet, és több országban is keresett termékké vált.
2012-ben sikerült előállítania a Lollipop nevű kelbimbó hibridet, amely hagyományos társaihoz viszonyítva kétszer több C-vitamint tartalmaz. A növénynemesítő kínálatában emellett szerepel egy szivárványszínű mángold és egy hasonlóan színes karfiol is.
A szakember tervei szerint még több ilyen zöldségre lesz szükség a piacon, mivel e termékek egészségesebbek hagyományos társaiknál és kreatív tálalási megoldásokat kínálnak a gasztronómia szerelmeseinek. Nem véletlen, hogy a színes növények fogyasztását egyre több ismert chef és étterem is ajánlja.