Nagyot újított a MATE: ilyen lehetőség eddig még nem volt a magyar agrárképzésben

Nagyot újított a MATE: ilyen lehetőség eddig még nem volt a magyar agrárképzésben

agrarszektor.hu
Jövő év februárjában kezdhetik meg tanulmányaikat azok a már diplomával rendelkező hallgatók a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen (MATE), akik keresztféléves képzésekre jelentkeznek. A MATE kizárólag mesterképzéseket hirdet ebben a felvételi időszakban a továbbtanulni vágyók számára, akik az ország egyik legnagyobb egyetemének zöld campusai közül választhatnak november 15-ig. De miért éri meg továbbmenni? Íme, a válasz!

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

2021. februárjában indulnak a keresztféléves képzések a MATE-n. Az egyetem ezúttal kizárólag mesterképzéseket hirdet a továbbtanulni vágyók számára.

Miért éri meg jelentkezni a mesterképzésre?

Az alapképzés elvégzését követően új kapuk nyílnak meg. Mindenkinek a saját kezében van a döntés, így a jövője kulcsa is. Az Egyetemen rengeteg elsajátításra váró ismeretanyag, támogatás várja a hallgatókat, ami a fejlődés lehetőségét biztosítja. A mesterképzés a munkaerőpiacon jól hasznosítható a tudást ad, a képzéstől pedig már csak egy lépés a doktori cím. A hallgatók karrierjének egyik legfontosabb építőkockája az MA/Msc lehet.

Érvek a mesterképzés mellett

Bár az alapdiploma egyes területekre elegendő, szuper pozíciókat lehet betölteni vele, a mesterdiploma magasabb szintekre vezet. Bizonyos pozíciókhoz, tudományos munkavégzéshez, a vezetői státusz elnyeréséhez ma már sok esetben elengedhetetlen a megléte. A mesterdiploma birtokában mindenki magabiztosabban tervezhet, ha komolyabb ambíciói vannak.

Komoly tudásra lehet szert tenni vele

A mesterképzés lehetőséget nyújt arra, hogy a hallgató mélyebb ismereteket szerezzen egy adott területről. Beleáshatja magát a részletekbe, az elméleti háttérbe, szélesítheti a tudását és új ismereteket szerezhet. Amellett, hogy komoly tudásra tesz szert, bővítheti a kapcsolatait is, és rálátást szerezhet olyan szektorokra is, amelyek korábban rejtve voltak előle.

Doktori fokozat előtt egy lépéssel

Aki doktori képzésen szeretne tanulni, annak előfeltétele a mesterdiploma. A PhD tanulmányok alatt a hallgató egy adott tudományterület szakértőjévé válhat, a képzésre azonban csak akkor juthat be, ha előtte a tudományágba passzoló mesterfokozatú diplomát szerez.

A mesterképzésekre a jelentkezési határidő 2021. november 15-e. A képzésekkel, a felvételi eljárásokkal, a legfontosabb határidőkkel és az induló szakokkal kapcsolatos további információk a MATE internetes felületein találhatóak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06