Elszálltak az élelmiszerárak: a cukor drágult leginkább

agrarszektor.hu
Októberben is tovább emelkedtek az élelmiszerárak a FAO számításai szerint, elsősorban a szemes termények, és a cukor hónapok óta tartó drágulása miatt.

Májusban ismét AgroFood 2025 és AgroFuture 2025 konferencia! 

Május 20-án a hazai élelmiszeripart érintő legfontosabb témák lesznek terítéken a Portfolio AgroFood 2025 konferencián, május 21-én a Portfolio AgroFuture 2025 konferencián pedig a mezőgazdasági fenntarthatóság és innováció lesz kulcsszerepben.

AGROBÉRLETTEL most az egyik konferenciára 50% kedvezménnyel regisztrálhat!

Kistermelők és fiatal gazdák 50% kedvezménnyel regisztrálhatnak a rendezvényre! 

2008 júliusa óta nem volt ilyen magas az élelmiszerek ára, mint októberben - derül ki az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) számításaiból.

A FAO élelmiszerár-indexe - ami a havi globális árváltozásokat rögzíti egy meghatározott élelmiszercsoportból álló kosár alapján - 197,13 pont volt októberben, ami 4,4 százalékkal haladta meg a szeptemberit.


Ahogy a grafikonon is látszik, az élelmiszerek drágulásáért elsősorban cukor tehető felelőssé, mely árindex az 1990. évi adatfelvétel kezdete óta legmagasabb szintre emelkedett, de a szemes terményár-index is 25 havi csúcson áll, hasonlóan az olajéhoz.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2025
Fenntarthatósági követelmények az agráriumban.
AgroFood 2025
Élelmiszeripari körkép a hazai agráriumban.
Agrárium 2025
Hamarosan újra együtt az agrárszakma!
EZT OLVASTAD MÁR?