Itt a fordulat: évek óta húzódó pert vesztett el Bige László

Itt a fordulat: évek óta húzódó pert vesztett el Bige László

agrarszektor.hu
Pont került egy óta húzódó per végére: a Forbes nyert Bige László ellen. A milliárdos a 2021-es „50 leggazdagabb magyar” listája miatt perelte be a lapot.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Egy több éve tartó peres eljárás zárult le a napokban. Bige Lászlónak, a Nitrogénművek csoport vezetőjének ugyanis nem tetszett az, ahogy a Forbes a 2021-es „50 leggazdagabb magyar” listájához kiszámolta a vagyonát - írta meg a HVG.hu. A milliárdos be is perelte a lapot, de a Kúriáig is eljutó ügyben végül nem ő nyert.

A Forbes szerint Bige László többek között a lista összeállításához használt módszertan pontosságát; a számításba bevont cégek körét; a számítás alapjául szolgáló üzleti év adatainak „frissességét” és a végső becslés pontosságát is megkérdőjelezte, ezen kívül kifogásolta a személyes adatainak használatát is. Az ügy az első- és másodfok után eljutott a Kúriáig, ami azt a döntést hozta, hogy az eljárást meg kell ismételni.

A megismételt eljárás tavaly indult, és bár az elsőfokú bíróság még Bige Lászlónak adott igazat, ezt az ítéletet január közepén megváltoztatta a másodfokú bíróság. A friss és jogerős ítélet szerint a Forbes módszertana megállta a helyét, és a lap nem sértette meg az érintett milliárdos személyes adatainak védelméhez fűződő jogát. Az ügyben a Forbes kiadóját a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) ügyvédjei, Hüttl Tivadar és Pető Márk képviselték.

Címlapkép forrása: Balázs Attila MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?