Elárasztották a kecskék a kis szigetet: teljesen tehetetlen a lakosság

Elárasztották a kecskék a kis szigetet: teljesen tehetetlen a lakosság

agrarszektor.hu
Annyira elszaporodtak a kecskék az olaszországi Alicudiban, hogy ma már hatszor annyi állat él a szigeten, mint ember. Már a lakott területeken is előfordulnak, pusztítják a kerteket, sőt kisebb kőfalakat is képesek ledönteni. A polgármester ingyen elajándékozná őket, mert semmiképpen sem akarják leölni a kecskéket. Az állatokért már többen is jelentkeztek.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Alicudiban, a Szicília melletti kicsi mindössze, öt négyzetkilométeres szigeten a kecskék száma már több mint hatszorosára nőtt az átlagos lakosságszámnak. Az állatok, egykor harmonikusan éltek együtt az emberekkel, és fokozatosan akkora turistalátványossággá váltak, mint a környékbeli vulkán. Először 20 éve hoztak kecskéket Alicudiba, valaki ugyanis tenyészteni akarta az állatokat. A terv füstbe ment, a kecskék viszont a szigeten maradta. Mára nyomasztóan elszaporodtak, és immár a lakott területeken is előfordulnak, károsítják az ültetett növényeket, illetve pusztítják a kerteket. Arra is képesek, hogy ledöntsék a kisebb kőfalakat, és bemerészkednek akár a lakott házakba is - írja a vg.hu.

Semmiképpen sem akarjuk leölni az állatokat, ezért örökbe adnánk őket. Bárki kérhet kecskét, nem kell gazdálkodónak lennie, és mennyiségi korlátozás sincs. Már többen telefonáltak a kecskék miatt, például egy Vulcano-szigeten lakó gazdálkodó is, aki ricotta sajtot készít, amihez kiváló a kecsketej

- mondta Riccardo Gullo, a sziget polgármestere. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?