Sörízű szalámi és altató tej - Szokatlan élelmiszerek bátraknak

agrarszektor.hu
A versenyképesség egyik legfontosabb eleme a folyamatos megújulás, az innováció. Az élelmiszergyártók egyre "vadabb" ötletekkel rukkolnak elő, hogy a fogyasztók kényelmét vagy újdonság iránti vágyát kiszolgálják. A NAK élelmiszeripari hírleveléből szemezgettünk.

Májusban ismét AgroFood 2025 és AgroFuture 2025 konferencia! 

Május 20-án a hazai élelmiszeripart érintő legfontosabb témák lesznek terítéken a Portfolio AgroFood 2025 konferencián, május 21-én a Portfolio AgroFuture 2025 konferencián pedig a mezőgazdasági fenntarthatóság és innováció lesz kulcsszerepben.

AGROBÉRLETTEL most az egyik konferenciára 50% kedvezménnyel regisztrálhat!

Kistermelők és fiatal gazdák 50% kedvezménnyel regisztrálhatnak a rendezvényre! 

Az egészséges ételeket kereső fogyasztók számára nyújt kényelmes megoldást a Campbell Soup Company új on-the-go levescsaládja. A sültpaprikás és bazsalikomos paradicsomleves, a kukoricás paprikaleves, a sütőtökös édesburgonyaleves vagy a gyömbéres répaleves egyszerű megoldásai a napi zöldségfogyasztás növelésének. A mesterséges ízesítő- és színezőanyagoktól mentes levesek melegen vagy akár szobahőmérsékleten is fogyaszthatók.

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól.

Az Old Curiosity Distillery által kifejlesztett új gin színe tonikkal keverve élénk rózsaszínűvé változik. A gyömbérrel, fahéjjal és kardamonnal ízesített gin a fűszerezésének és a megjelenésének köszönhetően egyaránt hozzájárul a téli hangulathoz. A termékcsalád korábbi termékei között találjuk a szintén rózsaszínre változó, aranyszínű parlagi rózsás, kék színű kamillás és búzavirágos, illetve lila színű levendulás és echinaceás gineket.

Az egészségesebb italokkal kapcsolatos fogyasztói igény kielégítése érdekében a FIFCO USA kifejlesztette alkoholtartalmú, szénsavmentes víz termékcsaládját. Az alacsony cukortartalmú, 4,5 százalék alkoholtartalommal rendelkező italok szeder, mangó és mandarin-narancs ízben kóstolhatóak meg.

A Jersey Dairy vállalat alvást segítő ("Sleep well"), vaníliás teje után megjelentette a termékcsalád új tagját, a csokoládé ízesítésű tejitalt. A Jersey marha tejéből készült ital mézet és a nyugtató hatásáról ismert macskagyökeret (valeriána) tartalmaz. A gyártó javaslata alapján a nyugodt alvás segítése érdekében a terméket érdemes a lefekvés előtt fél órával elfogyasztani.

A Columbus Craft Meats világos, sörízű szalámit fejlesztett ki, amellyel a kézműves sörök népszerűségét tervezik növelni. A pácolt szalámi édespaprika, citrusfélék, fűszerek és komló hozzáadásával készül, hormonok, mesterséges színezékek és ízesítők hozzáadása nélkül. A sörízű szalámit azoknak ajánlják, akik szívesen kóstolnak meg szokatlan ízeket, új termékeket.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2025
Fenntarthatósági követelmények az agráriumban.
AgroFood 2025
Élelmiszeripari körkép a hazai agráriumban.
Agrárium 2025
Hamarosan újra együtt az agrárszakma!
EZT OLVASTAD MÁR?