Fontos megállapodás született: ez az egész világ tejiparára hatással lehet

Fontos megállapodás született: ez az egész világ tejiparára hatással lehet

agrarszektor.hu
Partnerségi megállapodást kötött egymással a Danone és az Ajinomoto élelmiszeripari vállalatok. Az együttműködés célja a tejipar szén-dioxid-kibocsátásának csökkentése.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 22-ig!

Az Ajinomoto és a Danone élelmiszeripari vállalatok partnerséget hoztak létre a tejipar üvegházhatású gázkibocsátásának csökkentése érdekében - írta meg a Reuters. Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) szerint az állattenyésztés a metánkibocsátás egyik fő forrása, amely gyakran a trágyából és az állatok rutinszerű testi funkcióiból, például a tehenek böfögéséből származik.
A vezető világcégek emellett igyekeznek fényezni ESG (környezeti, társadalmi és irányítási) referenciáikat, amelyekben a vállalatok által a környezet védelme érdekében tett lépések magas pontszámot kapnak.

Az Ajinomoto és a Danone közötti partnerség az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése érdekében azt követően jött létre, hogy a világ hat legnagyobb tejipari vállalata - köztük a Danone - tavaly az ENSZ COP28 csúcstalálkozóján szövetséget kötött a metánkibocsátás csökkentése érdekében. A két vállalat az Ajinomoto egy olyan termékének használata érdekében fogott össze, amelyet a tehenek emésztőrendszerében használnak. Ez az érintett cégek által idézett számadatok szerint körülbelül 25%-kal csökkentheti a trágyából származó dinitrogén-oxid-kibocsátást, és - ha egy metáncsökkentő adalékanyaggal kombinálják - körülbelül 30%-kal képes felerősíteni a metáncsökkentő adalékanyag hatását.

Az olyan partnerekkel, mint az Ajinomoto, bővítjük azon megoldások eszköztárát, amelyeket a tejtermelőknek kínálunk, és amelyek kettős hatást fejtenek ki: egyrészt csökkentik a gazdaságon belüli üvegházhatásúgáz-kibocsátást, másrészt támogatják a gazdákat abban, hogy javítsák árrésüket, és ezáltal növeljék ellenálló képességüket

- mondta Jean-Yves Krummenacher, a Danone beszerzési vezetője.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?