Magyar kutatás segíthet megoldani a marhatartás egyik nagy problémáját
A szarvasmarhák ellési bénulásának megelőzésén, kezelésén dolgoznak az egyetem kutatói.
A szarvasmarhák ellési bénulásának megelőzésén, kezelésén dolgoznak az egyetem kutatói.
A következő évtizedekben egyre komolyabb problémát okozhat az emberiségnek az antimikrobiális rezisztencia.
Több ráktípus kialakulásának kockázatát is növelhetik az úgynevezett újrafeldolgozott élelmiszerek.
Egészséges étrend mellett nem okozhat problémát az aszpartám jelenléte az élelmiszerekben, üdítőitalokban.
A marhák emésztése nagyon sok metánt termel, a metán-eregetésük csökkentésére a tudósok már különböző ötletekkel állnak elő.
Bár a WHO lehetségesen rákkeltőnek kategorizálja az aszpartámot, úgy tűnik, egyelőre pánikra nincs ok.
Döntött a WHO, a szervezet szerint rákkeltő lehet a mostanában nagy port kavaró az aszpartam.
Elemzők szerint egyelőre kivárnak, ha nincs más megoldás, akkor jöhetnek a receptek újratervezése.
Súlyos veszélyt jelenthetnek az egészségünkre az ultrafeldolgozott élelmiszerek.
Bár óriási a kínálat, a gyártók nem tudnak nagyon trükközni ezekkel a hústermékekkel.
Itt van az EFSA tudományos véleménye a takarmány adalékanyagra vonatkozóan.
Az EU betiltotta az E171 élelmiszer-adalékanyag használatát.
A szőlőtörköly lehet az antibiotikumoktól mentes állattartás kulcsa.
Visszavonták a titán-dioxid, mint takarmány-adalékanyag engedélyét.
A mezőgazdaságot és az élelmiszer-ellátást veszélyezteti az AdBlue-krízis.
Újgenerációs élelmiszeripari füstaromát fejleszt az M Profood Zrt. Pécsen.
Ez minden baromfitartót érinthet.
Elképesztő, mennyi mindenre jó!
A modern és egészségtudatos állattartásra kínál megoldást egy cég.
Csaknem öt tonna foszforral terhelik a Balatont a horgászok évente.
A szakember szerint az agrár- és az élelmiszerban a kapacitásnövelő beruházások a második félévben, vagy inkább jövőre indulhatnak be.
Európában is úttörő kezdeményezés valósulhat meg 2030-ra Észak-Franciaországban.
Az út melletti szántóföldeken legelésző vadak látványa mindaddig szemet gyönyörködtető, ameddig nem tévednek a kocsi elé.
Egyre nagyobb az igény a mentes termékekre, napjainkban az emberek körülbelül 10 százalékának van szüksége arra, hogy gluténmentesen étkezzen.
A haszonnövényeink vitamintartalma folyamatosan csökken, beltartalmi értékeik már meg sem közelítik az évtizedekkel ezelőtti szintet.
A szálastakarmány-betakarítás gépeinek szerves részét alkotják cégünk kínálatában a szlovén SIP gépei.
Töprengéssel teli és nagyon elhúzódó kezdet jellemezte az idei fajtaválasztási szezont