Indul az országjárás: így térhetnek át a termelők a biogazdálkodásra

Indul az országjárás: így térhetnek át a termelők a biogazdálkodásra

agrarszektor.hu
Ismeretterjesztő, országjáró körutat szervez október-novemberben az új agrártámogatási ciklus kapcsán a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft., hogy minél több termelőhöz eljuttassa az ökológiai gazdálkodáshoz kacsolódó ismereteket. Az öt helyszínen, a Biokontroll és esetenként az Agrárminisztérium előadásaival szervezett, akkreditált rendezvénysorozaton a részvétel ingyenes, csak regisztrációt igényel.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Hamarosan elérhető az ökológiai gazdálkodókat, és az ökológiai gazdálkodásra átállókat helyzetbe hozó új, ötéves támogatási program. Az új ÖKO Programmal egyfelől a kormányzat és az unió is ösztönözni szeretné az ökológiai gazdálkodás fenntartását, térnyerését, másfelől ilyen módon is kompenzálni szeretnék a biogazdák magasabb költségeit az intenzív, vegyszeres gazdálkodáshoz képest. Mint ismeretes, az unió és a kormány közös célja az ökogazdálkodással művelt termőterületek 25 %-ra emelése a teljes termőterülethez képest, ami nyilvánvalóan minden ágazati szereplőtől erőfeszítéseket igényel - vázolta a helyzetet Roszík Péter, a Biokontroll Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Mivel a biogazdálkodásra átállni komoly döntés és felelősség, természetes, sőt elvárható, hogy az érintett termelők mindezt csak megfelelő tájékozottsággal, minden információ birtokában tegyék. Ezt szolgálja országjáró körutunk, ahol a helyszínen személyesen tájékoztatjuk a termelőket, megválaszoljuk kérdéseiket, és megosztunk velük minden információt a biogazdálkodás kapcsán, amire szükségük van egy ilyen komoly döntéshez. Kollégáink október és november folyamán Kecskeméten, Nyíregyházán, Budapesten, Kaposváron és Győrben várják az érdeklődőket, a pontos helyszínek és időpontok elérhetőek a Biokontroll honlapján. A kecskeméti rendezvényre az Agrárminisztérium is delegál előadót, akinek az előadását minden helyszínen bemutatjuk.

A szervezők bíznak benne, hogy ezzel a körúttal közelebb tudják hozni, kézzelfoghatóbbá tehetik a biogazdálkodást a gazdák számára, akik így nagyobb arányban fontolják majd meg az átállást. A programsorozat szaktanácsadók számára kreditpontos képzésként is elérhető. A fenti, 25%-os vállalások teljesítése kiemelkedően fontos lenne nemcsak a hazai talajok, környezet, és a fogyasztók egészségének javítása miatt, de a globális, illetve Európai agrárium környezeti lábnyomának csökkentéséért is - írja közleményében a Biokontroll.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?