Pálinkafőző berendezés

A pálinkafőző berendezések a különféle gyümölcspárlatok előállítása során használatosak. Ezek között vannak kis méretű, háztáji gépek és nagyobb, kisüzemi méretű berendezések is.

A pálinka szeszesitalként történő előállítása a cefre lepárlásával történik, melyhez elengedhetetlen egy megbízható pálinkafőző berendezés használata. A lepárlószerkezet öt fő részből áll: üst, sisak (népnyelvben kupola), páraelvezető cső, hűtő majd a sor végén a felfogóedény. A méretezést tekintve léteznek valóban kis méretű háztáji pálinkafőző berendezések, de nagyobb kapacitású, már kisüzemi igényeket kiszolgáló darabok is. A paletta a néhány tíz literes tartománytól a száz liter körüli kategórián át egészen a több száz literes űrtartalmú professzionális pálinkafőzdei modellekig terjed.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2025
Fenntarthatósági követelmények az agráriumban.
AgroFood 2025
Élelmiszeripari körkép a hazai agráriumban.
Agrárium 2025
Hamarosan újra együtt az agrárszakma!