Fontos időszak jön a faiskolákban: sokat bukhat, aki nem figyel oda vásárláskor

Fontos időszak jön a faiskolákban: sokat bukhat, aki nem figyel oda vásárláskor

agrarszektor.hu
Közeledik a faiskolai kitermelési szezon, hamarosan megjelenik a lerakatokban, árusító helyeken a gyümölcs- és szőlőoltványok és más ültetési anyagok széles választéka. A szabadgyökerű fás ültetési anyagok szaporító iskolai kitermelése a gyümölcsfajoknál október 10-e, a szőlőnél október 20-a előtt nem kezdődhet meg.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Ezeket a határnapokat a vásárlóknak is érdemes szem előtt tartani, hiszen, ha korábban találkoznak ilyen áruval, akkor már a naptár alapján is tudható a kétes minőség, a nem elégséges beérettség és gyenge biológiai érték - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) oldalán. Az úgynevezett gyökércsomagolt fás növényekre ugyanezek a dátumok vonatkoznak (szabad gyökérzettel termelik ki azokat is), viszont a termesztő-edényes (konténeres) növények egész évben forgalmazhatók.

Faiskolai termelőink a kitermelés előtt, még a faiskolai táblában felcímkézik a fákat, ez az időzítés fontos a fajtaazonosság biztosításához. A címkék fontosságáról és információtartalmáról az alábbi linken, valamint ebben és ebben a cikkben olvashatnak részletesen.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?