
Így lehet hatékonyan táplálni a növényeket - az ember egészsége is ezen múlik
A kelatizált tápanyag egy olyan speciális tápanyagforma, amelyben a mikroelemeket egy nagyobb, kelátképző molekula veszi körül és stabilizálja.
Igen, minden borászati gépnek, technológiai berendezésnek kell rendelkeznie egyedi azonosítóval (gyári számmal). Az 53/2020. (X. 27.) AM Rendelet 1. § 3. pontja értelmében egyedi azonosításra alkalmas jelölés: a gyártó - ennek hiányában a forgalmazó - által a vásárlást alátámasztó dokumentumon feltüntetett és a rendelet alapján támogatott borászati gépen, technológiai berendezésen rögzített olyan jelölés, amely a legalább az üzembentartási időszak végéig lehetővé teszi annak egyedi azonosítását.
Az 53/2020. (X. 27.) AM rendelet 6. § (11) bekezdés f) pontja alapján a Kincstár a kifizetési kérelmeket részben vagy egészében elutasítja, ha a borászati gép, technológiai berendezés nem tartalmaz egyedi azonosításra alkalmas jelölést.
Az egyedi azonosítót fel kell tüntetni a borászati eszközön, technológiai berendezésen és legalább az egyik vásárlást alátámasztó dokumentumon pl: számla, átadás-átvételi jegyzőkönyv, üzembehelyezési jegyzőkönyv! A cikkszám nem tekinthető egyedi azonosítónak.
A kelatizált tápanyag egy olyan speciális tápanyagforma, amelyben a mikroelemeket egy nagyobb, kelátképző molekula veszi körül és stabilizálja.
Egyre fontosabb lehet a szaktanácsadás és a "zöldebb" termelés a gazdálkodóknak itthon.
A hibrid fajták bár kiemelkedően jó tulajdonságokkal rendelkeznek, érdemes kipróbálni a tájfajtákat is.
A precíziós nemesítésről tartott sajtótájékoztatót a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.
Rengeteg előnnyel járhat a mezőgazdaságban a fekete katonalégy lárvájának hasznosítása.
Végére értünk a beadási időszaknak! A tavalyi év tapasztalatait felhasználva az Arasz komoly segítség volt 2024-ben is az EGN beadás követelményeinek való megfelelésben.
A Glomo Start mIKRo kimondottan fajgazdag inokulálást tesz lehetővé, ugyanis hét különböző gombafaj szaporítóképleteit tartalmazza.