Itt a bejelentés: súlyos milliárdokat kapnak ezek a magyar termelők

Itt a bejelentés: súlyos milliárdokat kapnak ezek a magyar termelők

agrarszektor.hu
A korábbi évek gyakorlatának megfelelően, idén november 2-a és november 30-a között ismét lehetőség van a szőlőültetvények szerkezetátalakításának támogatására vonatkozó egyéni tervek benyújtására. A szőlőtermesztők körében népszerű intézkedés támogatási keretösszege a 2019-2023 közötti 34 millió euróról 50 millió euróra emelkedett.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az elmúlt egy-két évben jelentősen növekedtek a támogatás alapjául szolgáló inputanyagok költségei. Ezért a piaci árak érvényesítése érdekében a támogatás alapjául szolgáló költségtáblák frissültek, azok már a 2022. évi árakat tartalmazzák.

A költségek aktualizálása mellett a támogatási intenzitás mértéke is emelkedik. Amennyiben az egyéni tervben az intézkedéssel érintett terület a fekvése szerinti földrajzi árujelző szerkezetátalakítási tervnek megfelel, a támogatási intenzitás mértéke a korábbi 50%-ról 60%-ra emelkedik. Abban az esetben pedig, ha az egyéni terv egyetlen szerkezetátalakítási tervnek sem felel meg, a támogatási intenzitás a korábbi 40%-ról 50%-ra növekszik.

További jó hír a szőlőtermesztőknek, hogy a Közös Agrárpolitika változásából fakadó, 2024-től érvényes új szabályozás nem tartalmaz számottevő módosítást a szőlőtelepítésekkel kapcsolatban. A támogatások alapjául szolgáló egyéni terveket továbbra is három évre lehet majd benyújtani, a korábbi évekhez hasonlóan november 2-a és november 30-a között.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?