Óriási változás jön a franciáknál: ezek az élelmiszerek örökre eltűnnek a boltokból

Óriási változás jön a franciáknál: ezek az élelmiszerek örökre eltűnnek a boltokból

agrarszektor.hu
Franciaország az Európai Unió első országaként betiltja a növényi alapú termékek és húspótlók esetében az olyan szavakat, mint a "steak" és a "kolbász". Ez azt jelenti, hogy nem lehet steaknek hívni a steakre hajazó, de növényi alapú ételeket. A megállapodás 2020-ban jött létre, de 2022 októberében lép életbe.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Franciaországban 2022 októberétől nem lehet használni az olyan szavakat, mint a "steak" és a "kolbász" a növényi alapú termékek és húspótlók esetében. A hatósági rendelet így szól pontosan: 

nem lehet majd a hagyományosan a húshoz és halhoz kapcsolódó ágazatspecifikus terminológiát használni olyan termékek megjelölésére, amelyek nem tartoznak az állatvilághoz, és amelyek lényegében nem összehasonlíthatók az ilyen termékekkel

A "tej", "vaj" és "sajt" kifejezéseket egyébként európai szinten is betiltották a leírásokban a növényi alapú alternatív tejtermékek reklámozása során. Franciaország lépése még az eladásokat is érintheti, mivel az év elején kiderült, hogy sok fogyasztó egyáltalán nem találja étvágygerjesztőnek a "vegán" kifejezést - írja a Ladbible-re hivatkozva a 24.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?