Hivatalos: itt van a kormány legújabb döntése az árstopokról

Hivatalos: itt van a kormány legújabb döntése az árstopokról

agrarszektor.hu
2022. szeptember 29-én megjelent a Magyar Közlöny legfrissebb száma, amiben kihirdették az élelmiszerárstop és a benzinárstop meghosszabbítását. A kormányrendelet értelmében az idei évben marad a hatósági ár az intézkedéssel érintett alapvető élelmiszerek és üzemanyagok tekintetében.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Magyar Közlöny 158. számában megjelent a kormány azon döntése, amivel az élelmiszerárstop és a benzinárstop érvényességi idejét október 31-ről december 31-re módosította. Az Orbán Viktor által jegyzett rendelet október 1-jén, vagyis most szombaton lép hatályba.

A most kihirdetett kormánydöntés azonban senkit nem érhetett meglepetésként. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanis két hete egy rendkívüli, szombaton megtartott Kormányinfón jelentette be a kormány döntését a árstopok meghosszabbításáról.

A közlönybeli megjelenéssel viszont hivatalossá vált, hogy az év végéig 480 forint marad az üzemanyag literének ára, valamint a hat alapvető élelmiszer hatóságilag megszabott árai sem változnak. Ugyanebben a kormányrendeletben a 4. paragrafus érinti a kisbenzinkutak vidéki ellátásbiztonság garantálása érdekében történő támogatásának szabályait is. Ez arról rendelkezik, hogy a kiskutaknak szóló kedvezmények határideje október 1-jéről december 31-re módosul. Az árstopok meghosszabbításának várható hatásairól az Agrárszektor nemrég megkérdezte Raskó Györgyöt. Az agrárközgazdász meglátásai és a jövőre vonatkozó prognózisai itt olvashatóak:

EZ IS ÉRDEKELHET
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?