Váratlan döntést hozott a CBA: ezt jobb, ha minden vásárló tudja
A PRÍMA és CBA üzleteiben továbbra is a piaci ár alatt fogják kínálni az egyes élelmiszereket.
A PRÍMA és CBA üzleteiben továbbra is a piaci ár alatt fogják kínálni az egyes élelmiszereket.
A kötelező akciók miatt a mai napig vannak olyan termékek, amelyeket 15%-os veszteséggel értékesítenek az üzletek.
A megnövekedett kereslet ellenére minden jel arra mutat, hogy nem lesz hiány idén tűzifából.
Az árstop kivezetését követően megugrott az intézkedéssel korábban érintett termékek ára.
Júliusban a tapasztalatok szerint csaknem 8 százalékkal csökkent a megfigyelt élelmiszerek átlagára.
Ugyan az árstopnak már vége, a mennyiségi korlátozások mégis megmaradtak a magyar boltokban.
Egyszerre lesznek tapasztalhatók drágulások és árcsökkenések is az árstop után az érintett termékeknél.
2023. július 31-gyel lezárul az egyes alapvető élelmiszerekre kivetett hatósági árak kora, kérdés csak az, hogy mi várható utána?
Kiderült, mekkora drágulás jöhet az élelmiszerboltokban az árstopok eltörlése után.
Fordulóponthoz ért az élelmiszerárak emelkedése Magyarországon, év végére akár egy számjegyű is lehet az infláció.
Ezek a magyar kis- és közepes vállalkozások részesülnek az áramplafon nyújtotta kedvezményből.
A legelőrelátóbbak már most április 15-ig megvették a téli tüzelőt, addig volt ugyanis hatósági áras a tűzifa.
Az agrárközgazdász nem tartja valószínűnek, hogy a kormány az idei év során kivezeti az élelmiszerárstopot.
A hónap végéig még egészen biztosan velünk maradnak az egyes alapvető élelmiszerekre megállapított hatósági árak.
A kormány már dolgozik az élelmiszerárstop és a kamatstop kivezetésének lépésein.
Szinte biztosra vehető, hogy a kormány újabb három hónappal meghosszabbítja az árstopokat.
Ha április végén megszűnik az élelmiszerárstop, az az egész tojáspiacra hatással lehet.
Az élelmiszerárstop kivezetése után jelentős mértékű drágulás várható az érintett termékeknél.
Az élelmiszerárstop kivezetése után sem lélegezhetnek fel a magyarok, további jelentős áremelkedések várhatóak.
Az árstopos élelmiszerek közül főleg olajból, cukorból és UHT-tejből spájzoltak be a magyarok.
A fenntarthatóság, az állatjólét és az egészséges életmód is egyre fontosabb szempont a fogyasztóknak.
Amit korábban hulladéknak hívtunk, arra másodlagos nyersanyagként kell tekinteni.
A broilercsirkék tartása drámai fejlődésen ment keresztül, jelenleg azonban egyre növekvő ellenérzéseket vált ki a társadalomban.
December 3-5. között rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát Siófokon.
A folyamatos megújulás, a mindenkori piac követelményeihez alkalmazkodó hatékony válaszadás az agrárium elsődleges feladata lesz a jövőben.
A mezőgazdasági igényekre szabott vállalatirányítási rendszerek az agrárcégek legjobb eszközei lehetnek arra, hogy megőrizzék és növeljék versenyképességüket.