Fontos dolog történt a pusztazámori hulladéklerakónál: ezt jó tudni

Fontos dolog történt a pusztazámori hulladéklerakónál: ezt jó tudni

MTI
A madarak védelme érdekében földkábelbe fektette az E.ON Hungária a szabad vezetékeket a pusztazámori hulladéklerakónál - közölte a társaság.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Pest vármegyei hulladéklerakó környéke számos madárfaj élőhelye, de a térség településeinek is érdeke a beruházás, hiszen a vezetékekre hulló ágak gyakran okoztak áramszünetet - indokolták a 20 millió forintos fejlesztést, amely a közlemény szerint mind a madárvilág életét, mind az áramellátást biztonságosabbá teszi. A vezeték nélkül maradó oszlopokat és madárkiülőnek alkalmas kereszttartókat nem bontják el, így a gólyák biztonságos fészkelőhelyeket alakíthatnak ki azokon.

Korábbi tájékoztatása szerint az energiavállalat 2023-ban és 2024-ben százmillió forintos nagyságrendben költ madárvédelemre, hogy védje a fészkelő- és táplálkozóhelyeket. Tavaly a kaposvári és a Nagykanizsa melletti bagolai hulladéklerakó területén végeztek a középfeszültségű hálózat átalakításával, korábban az áramhálózati oszlopokra több mint 3 ezer fészkelőhelyet építettek gólyáknak, a kerecsensólymoknak költőládákat helyeztek ki, magaslati kiülőket és biztonsági eszközöket szereltek föl, szigetelték a vezetékeket.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?