Óriási mennyiségű műanyagfóliát használnak a cégek: a visszagyűjtés lesz a megoldás?
Amit korábban hulladéknak hívtunk, arra másodlagos nyersanyagként kell tekinteni.
Amit korábban hulladéknak hívtunk, arra másodlagos nyersanyagként kell tekinteni.
A tojáshéj sokoldalú és környezetbarát felhasználása egyre népszerűbb, már lebomló evőeszközök előállításánál is alkalmazzák.
Az emberi hajszálnál ezerszer kisebb nanorészecskék új dimenziót nyitnak az agráriumban.
A Gazda Csemege Hús Kft. visszahívja a Hazánk Kincsei Szárazkolbász mangalica termékét.
Az egyszer használatos műanyagok alternatívája lehet egy skót startup találmánya.
„Élelmiszeripari csomagolás- és címketervezés alapjai” képzés indul a MATE Budai Campusán.
Néhány éven belül 2 milliárd dolláros forgalmú piaccá növekedhet a fagyasztott élelmiszerek csomagolása.
Az Európai Bizottság felszólítja a tagállamokat, hogy teljesítsék a hulladékgyűjtési és újrafeldolgozási célokat.
Ez a néhány egyszerű lépés biztonságosabbá teheti a dinnyék felezését az árusok számára.
Július elsejétől nem gyárthatóak visszaváltási díjas logo nélküli italos palackok.
A hatóság szerint kiemelt figyelem irányul a távoli kontinensekről érkező konténerekre.
Működhet a kiterjesztett gyártói felelősség és a kötelező visszaváltási rendszer, de még finomhangolásokra lenne szükség.
A csomagolóanyagok új korszakát hozzák el a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) kutatói.
A magyar élelmiszergyártók költségek terén nem tudnak versenyezni külföldi versenytársaikkal.
Jelentős mértékben csökkentenék a döntéshozók a csomagolási hulladék mennyiségét az EU-ban.
Környezetterhelést mutató jelölési rendszert vezetne be a GVH az élelmiszerekre - a megvalósítás azonban még kérdéses.
Az élelmiszerpazarlás általában akkor fordul elő, amikor az emberek túl sokat vesznek, és nem használják fel az összes ételt.
Változatlanul a csokinyúl és a csokitojás a húsvéti édességpiac slágertermékei Magyarországon.
A csomagolásnak biztosítania kell, hogy a termelő által előállított termék megfelelő mennyiségben és minőségben, biztonságosan és higiénikus formában jusson el a vásárlóhoz.
Indul a csökkentett kiszerelésekre vonatkozó kötelező tájékoztatás a magyar boltokban.
A fenntarthatóság, az állatjólét és az egészséges életmód is egyre fontosabb szempont a fogyasztóknak.
Amit korábban hulladéknak hívtunk, arra másodlagos nyersanyagként kell tekinteni.
Nem volt zökkenő- és feszültségmentes az új Közös Agrárpolitika első éve sem Magyarországon.
A broilercsirkék tartása drámai fejlődésen ment keresztül, jelenleg azonban egyre növekvő ellenérzéseket vált ki a társadalomban.
December 3-5. között rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát Siófokon.
A mezőgazdasági igényekre szabott vállalatirányítási rendszerek az agrárcégek legjobb eszközei lehetnek arra, hogy megőrizzék és növeljék versenyképességüket.